HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

mit csináljak a megnyúlt, lógó bőrömmel gyors zsírveszteség, fogyás után?

jayworkout 2013.03.15. 14:04

könyörgöm neked, ha most aki ezt olvasod, túlsúlyos vagy, NE AKARJ GYORSAN LEFOGYNI!
sajnos a túl gyors fogyást nem tolerálja a bőr, nem tudja követni, és ezért megnyúlva marad, NAGYON SOKÁIG. 
ez egy átok... le vagy szálkásodva, mégis rosszul nézel ki. az egész esztétikát elrontja az a kis mocsok fölösleges bőrdarab. természetesen, ha sokkal több volt a fogyás, mint 20 kg, akkor ez még sokkal durvább.

na ilyenkor következik az, hogy a bepánikolt egyszeri szegényember, aki áttért az egészséges életmódra, sportol és mindent jól csinál, mégis elrontotta azzal, hogy az egész átalakulást "elsiette" a gyors eredmények vágya miatt, és a bőre még jó hosszú ideig kísérti ezzel az egésszel.

január.jpg main_lazar.jpg

teljesen leszálkásodva, 2012. január 1. de miért nem így néz ki a hasam?

nagyjából innen indult az egetrengető küzdelmem a fölös bőrömmel. gyűlölöm. persze rákerestem azonnal, hogy mi a megoldás ilyenkor. mindenhol ugyanazt írják, magyar és külföldi oldalakon is.

1. ne fogyj túl gyorsan! - oké, ezzel már kicsit elkéstem, mivel ez az alapprobléma...
2. étkezz egészségesen! - hát így sikerült lefogyni vaze, ennél hova egyek egészségesebben?
3. eddzél! - lol
4. minden nap csinálj hideg- meleg váltózuhanyt! - ijeeee!

el is kezdtem lelkesen nyomni, mint az állat. nyáron naponta 10-20szor is. persze nyilván segít, meg ettől gyorsabban húzódik, de én még mindig kerestem a csodaszert...

fat muscular.jpg
Hogyan nézzél ki izmosnak és dagadtnak egyszerre? "sörhas a kockák alatt! :D"  2012. július 24.

5. használj bőrfeszesítő krémeket! - az édesanyám Oriflamezik, úgyhogy adott pár ilyet. de egy idő után nem kértem többet. túl hatékony volt! ja, nem.
6. vigyél be sok C- vitamint! - hát ki tudja, hogy ez a tablettás verzió mennyire épül be, de én betolok belőle napi 3-5000mg-ot. természetesen ez is segít, de továbbra sincs látványosan gyors eredmény.

a C-vitamin azért kell, mert egyéb király hatásai mellett fokozza a kollagéntermelést. a bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. amikor ezekről olvastam, akkor jutott eszembe, hogy akkor miért is ne próbáljam ki a Lenkei kollagént. napi 5000 mg kollagént vittem be 1 hónapig. gyorsabban húzódott azalatt a bőröm, de nem annyira, mint vártam. nyilván tovább kellene enni, hogy nagyobb eredményeket hozzon. csak mondjuk 9500 ft egy havi adag...

aztán kitaláltam, hogy hátha erősebb hatása lesz rám a hidegnek, ha nem csak pár perces hidegzuhanyt nyomok, hanem kimegyek télen a hóba edzeni. éppezért az utóbbi és az azelőtti telet is végigedzettem kint.

szeretek hidegben edzeni. de még több hónap kinti edzés után sem  tapadt rám a bőröm. 

most nemrég, amikor a Thor nyitónapja volt, ajánlotta egy csávó, hogy egyek meg napi egy citromot és ez két hét alatt összehúzza. a tapasztalatom, röviden:  nem húzta össze. természetesen ezt is csinálom tovább, mert segít persze... 
most egyébként majd egy új projektbe fogok bele, különböző illóolaj és bázisolaj keverékekkel fogom támadni az utolsó lázadó bőrmaradékokat.

és akkor most itt az ideje, hogy elmondjam nektek a csodaszert! amit kerestem mindig is előttem volt, csak a türelmetlenség takarta el a szemem elől- az idő.

január.jpg IMG_6150 (1).JPG
2012. január 1.  2012. december 28.

 

tudom, ez elég lehangoló. de semmi értelme nincs rágódni ezen, én is rengeteget tettem, fölösleges. semmivel nem lett jobb a helyzet, csak a hangulatomat rontotta el sokszor. hülyeség. fényképezd le magad, aztán 2 év múlva röhöghetsz majd, hogy ez volt a legnagyobb problémád. persze, én is azt mondom, hogy bárcsak már ott tartanánk. de itt az ideje rájönni, hogy ami nem okoz örömet, azzal nem kell foglalkozni. majd összehúzódik a bőröd magától. úgyhogy ne gondolkodj tovább ezen, nyomás edzeni!

a jelenlegi helyzet.

2 hete (1).jpg
2 hete (2).jpg

azért egy fokkal jobb, mint ez, nem? :)) 
(2010. november)

dagijay1.jpg

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr895136144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.03.15. 17:29:26

Na basszus,ha ezt előbb tudom akkor nem kezdek "fölöslegesen" ugrókötelezni meg még szigorúbb diétát tartani,ugyanis nekem kb annyi feleslegem van mint neked az utolsó képen. (Nem a 2010 novemberin) úgyhogy akkor most már csak türelmesen várok majd. :) Köszönöm ezt a hasznos bejegyzést! :)

Ps: ettől függetlenül nem hagyom abba a kötelezést. :)

Chapell 2013.03.15. 17:57:26

Vagy nyomjad magadba a kreatint most, hogy kicsit megduzzadjon az izom és megfeszítse a bőrt. Elvileg a hollywoody arcok így csinálják. :D

jayworkout 2013.03.15. 18:47:16

@Magánzárka: én is sokáig azt hittem, hogy az még zsír. :D hajrá!

@Chapell: a hasizmom ennél nagyobb nem igen lesz már természetes módon. meg nem is nézne ki valami esztétikusan, ha akkora lenne, hogy ennyi bőrt megfeszít :DDDD

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.03.19. 17:01:25

Ujra elolvastam ezt a bejegyzest es egyre jobban tetszik. Jo lenne megosztani valami nagyobb oldalon is,bar FB-n a fegyenc csoportba is bekerult.

Ez pedig: "Hogyan nézzél ki izmosnak és dagadtnak egyszerre?" Qrvara igaz,en is igy erzem magam most. :)

n80qd 2013.04.01. 12:39:38

A kollagént nekem is ajánlották, bár ez a Lenkei féle 9500-ért / hó kicsit drága...:(
Amit sikerült helyette találni azok egy kicsit olcsóbbak:

www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-7-1-oz-200-g/19109

vagy

www.iherb.com/Neocell-Super-Collagen-Type-1-3-7-oz-198-g/6074

Ajánlották még a Gotu Kola-t is:

www.iherb.com/Nature-s-Way-Gotu-Kola-Herb-180-Capsules/4565

Valamint hyaluron savat!

Sokkal olcsóbb külföldről beszerezni, mint itthon...

Első vásárlásnál az SNB032-s kóddal adnak még 5 vagy 10 usd kedvezményt is!

Posta sem drága, olyan 4-6 usd, és kb 10 napon belül ide is ér.
Én tőlük szoktam rendelni ilyesmiket!

jayworkout 2013.04.02. 11:47:30

@n80qd: nagyon szépen köszönöm!

Marcus Livingston 2014.12.28. 12:20:37

Tulajdonképpen egy dolgot kifelejtettél, ez pedig a tömegnövelés. Kezdj el izmot növelni, és akkor a bőröd megfeszül. Ennyi. Amúgy meg nem vészes az a "lógó bőr"

bg23377 2015.12.07. 20:48:25

Hali.
Biztos hogy az csak bőr?
Ott a csípő-has környékén tűnik el utoljára a zsír,az a legmakacsabb.A bőr szerintem sokkal vékonyabb,nem lehet "belemarkolni"
Csak mert én épp most járok ebben a cipőben,"fél kockahas-sörhas",hátamnál csípőmnél meg bele tudok markolni a zsírba,többi lábaim mellkasom karjaim meg teljesen szálkásak.
2 hónap alatt fogytam 80kg-ról 60-ra(sajnos,tudom nagyon rövid az a 60 nap 20 kilóra,de nagyon el voltam keseredve,egy gramm izom nem volt rajtam,és egy zsírkupac voltam)

jayworkout 2016.01.08. 10:13:29

@bg23377: igazad lehet igen, visszatekintve már én is úgy gondolom, hogy nem csak bőr volt akkor. de természetesen az is.

Besenyeiné K. Nóra 2017.02.22. 22:12:04

@n80qd:

Sziasztok!

Elég sok ötletet merítettem a blogból, én is elhamarkodtam a fogyást, 2,5 hónap alatt adtam le 20 kilót és nekem is meggyűlik a bajom a bőrfeszesítéssel....

Ez a kollagén felkeltette a figyelmemet, próbálta valaki ezt a külföldről behozottat?
Megbízható, minőségi?

Előre is köszi.

maczakb 2019.04.17. 14:18:00

Hú át nem mai a poszt. Nem semmi eredmény a fogyásod, de a leszkásított állapot nagyon nem ez. Itt nem a bőröd lóg, az még zsír. A lógó bőr is teljesen elvékonyodik ha nincs már alatta zsírréteg. A "teljesen leszálkásítva képedeb" is legalább 25-30% a testzsír arányod. A telejsen leszáálkásítva állapotban az alkarodon teljeseen dudornának az erek és hát ugye sorolhatnám még. A bőröd simán visszhúzodik amúgy mivel nem votál extra durván elhízva.

jayworkout 2019.04.17. 20:22:43

@maczakb: így igaz, csak sajnos annak idején ezt senki nem közölte velem, gondolom az olvasók sem értettek hozzá, ahogy én sem. :D ez vissza is vetette a fejlődésemet rendesen, hogy "beletörődtem", hogy ennél jobb úgysem lesz. viszont mai szemmel tök jó, mert legalább tudom, hogy el lehet érni sokkal jobb szintet is. amit idén igyekszek kimaxolni. ha érdekel, a youtube-on követheted a videókat! :) www.youtube.com/user/jayworkouthun

szép napot!
süti beállítások módosítása