HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

interjú velem

jayworkout 2016.12.02. 15:11

egy kedves srác, nevezetesen Perlaki Péter készített velem egy interjút. ugyan megjelenni máshol nem fog, mert az újságírói tanulási folyamatához kell, gondoltam felteszem ide. :) 

A YouTube sztár fitnesz gurut, saját bevallása szerint spirituális lelkű spártai gitárművészt és mesterséfet kérdezgettük arról, hogy ki is lakozik az ikonikussá vált sapka alatt.

bhj.PNG

A mai napon több mint tízezren követik a facebook oldalad Jay’s workoutot, de ki az a Tar Gábor és hogyan lett ő Jay?

Tar Gabi, ki nem állhatom a Gábort. Tar Gabit és Jayt szeretem különválasztani. Nem két személy, de azt gondolom, jól elhatárolhatóak. Kellett egy név, ami menő, azt éreztem, hogy nem tehetem fel magam úgy a netre, hogy Gabi edzése. A Jay és Néma Bob visszavág című kultikus film az egyik kedvencem és az egyik barom főszereplőjének a neve tökéletes választás volt. Nem mindenki tudja, hogy olyan kis gyökér voltam, hogy magamnak adtam becenevet, és nem mástól kaptam. Szóval Tar Gabi az ember, Jay a márka, az internetes arc. Tar Gabinak van pár legjobb barátja, Jaynek van tízezer haverja.

Kezdjük az elején, ki volt az a gimnazista fiú, aki elindult a saját testsúlyos edzés útján?

Az a gimnazista fiú egyszerűen csak jobbá akart válni, mert hányt a tükörtől és általánosan rühellte az életet.

Hogyan találtál rá a Fegyencedzésre?

A Rocky filmek alapján edzettünk, két barátommal, saját kútfőből. Elkezdtünk házilag boksz-edzéseket végezni, meg bokszolgatni is konkrétan. Aztán valamelyik este valahogy belebotlottam. Elolvastam a leírást, nagyon megtetszett. Belekezdtem, és úgy magával ragadott, hogy még akkor éjszaka végigolvastam.

Hogyan fogadta a környezeted a kezdeti lépéseket és az első sikereidet?

Először főleg a táplálkozás tekintetében nagyon nehéz volt. Általános dolog, hogy az emberek nem szeretik a változást, folyamatosan zrikálnak, azt akarják, hogy térjek vissza a régi sémákhoz. Nevetséges módon ilyeneket hoztak fel teljes komolysággal érvként, hogy ha ennyire egészségesen táplálkozok folyamatosan, akkor belebetegszem. Ha ennyit edzem, tönkreteszem magam. Aztán nem így lett.

Volt kitől segítséget kérned a kezdetekben, vagy kénytelen voltál a magad tanítómestere lenni?

Gyakorlatilag egyedül képeztem magam, aztán ahogy elkezdtem blogolni, jöttek a látogatók, és az egyikük azóta az egyik legjobb barátom lett. aki egy filozófus barbár. Mármint tényleg. Szó szerint filozófusként végzett, ma edző, mindent olvasott, rengeteg dolgot kipróbált, 20 éve edz. Ő Galba Zsolt, a Confidence and Power blog szerkesztője.

Te is túlsúlyos gyerek voltál. Milyen érzéssel tölt el ma, ha látsz egy elhízott fiút vagy lányt?

Olyannal, hogy megmondanám neki, hogy fogyjál le, baszki. Mert az elhízottak legtöbbje le akar fogyni. Akkor is, ha azt állítja, hogy őt ez nem érdekli. Pedig csak el kellene hinni, hogy ez nem csak maszlag, és bárki meg tudja csinálni. Igen, te is meg tudod. De a legkönnyebb ellenállás felé veszik az irányt legtöbbször:, „nekem ez nem megy”. Lószart nem!

Egy 2015-ös felmérés szerint ma Magyarországon a 10-12 éves gyerekek átlagosan 30%-a elhízott. Te mit gondolsz? Mit lehetne, vagy inkább mit kellene tenni azért, hogy ennek mértéke csökkenjen?

Egyrészt ez a szülők felelőssége. Nyilván én sem hízok el, ha nem parizeres vajas kenyéren meg krumplis tésztán növök fel. Csak ők is ezt kapták az ő szüleiktől, ők pedig az övéktől, és így tovább. Nem olvastak utána a dolgoknak, nem foglalkoztak vele. Elhízott az egész család és ez tökre normális dologként van elfogadva. A másik fele az oktatás. Nem csak egy unalmas órának kéne lennie a biológián belül a táplálkozásnak, hanem érdekesen, izgalmasan kellene megismertetni a gyerekekkel. Példaképek kellenek. Az egyik jövőbeli tervem, hogy az általános iskolákban meg a gimikben járnánk egy jól összerakott street workout csapattal, hogy a srácok meg lányok ámuljanak és ez legyen az, amit el akarnak érni, ne csak a lvl 80-as paladin.

Hogy éled meg a népszerűséget?

Elég egyszerűen tudom kezelni, eleinte nagyon fura volt, hogy odajöttek, és csak vigyorogtam zavaromban. Most is vigyorgok, csak már nem vagyok zavarban. Akik odajönnek, azok meg igen. Vicces, mert amúgy nem kéne, hogy zavarban legyenek, csak valami mítosz él a fejükben, hogy én milyen nagy valaki vagyok az internetről. Pedig csak egy sportoló vagyok én is.

A csoporttársaid hogyan fogadták, amikor először leültél közéjük?

Nem is mindenki tudja, hogy van oldalam. De azért jó néhányan igen. Szoktak vele poénkodni, meg idézgetni. De annak kifejezetten örülök, hogy nem valami császárként tekintenek rám, hanem akként, aki vagyok: a csoporttársuk, aki amúgy videókat csinál.

A videóidban elég nyíltan vállalod, ha egy cégtől támogatást kapsz (pl. Myprotein), ez okozott már gondot? Hogyan fogadják az ilyesfajta marketinget a követőid?

Természetesen vállalom, azért kaptam a cuccot, hogy reklámozzam. És ezt el is mondom a videóban, szerintem így fair. Az lenne a sunyi dolog, ha azt mondanám, hogy ezt vettem és jaj de jó, vegyétek ti is! Nem. Két pont közt mindig az egyenes a legrövidebb út, az őszinteség jó. Ez azért sokkal jobb és szerethetőbb reklám, nem? A célközönségem szerencsére nagyrészt értelmes emberekből áll, hiszen a tartalom szűri a nézőt. Erre büszke is vagyok. Sokan inkább leadják a szintet, és nem adnak minőségi tartalmat, amit az intelligens emberek élvezhetnek. Inkább a nagy számok törvényére hagyatkoznak, így őket választják meg célközönségnek, hitvány videókat vagy Facebook oldalt szolgáltatva.

Hogyan képzeled a szakmai jövőd?

Egyértelműen fitnesz, egészség, életmód, motiváció. Úttörő, útmutató arc leszek. A villamosmérnöki diplomám, amikor majd elkészül, jól fog mutatni a falon. Meg menő lesz, hogy azt mondhatom villamosmérnök vagyok, meg fitneszguru. Meg motivációs tréner. Meg mesterséf. Meg egy metálisten gitárhős.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr5312017075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Háel88 (törölt) 2016.12.02. 19:23:51

Jó tény feltáró kérdések és válaszok. :D
süti beállítások módosítása