HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

szabadtéri torna, utcai edzés

jayworkout 2013.08.08. 20:32

Egyre nagyobb teret hódít ma Magyarországon a mozgás e különleges formája: az utcai edzés. Tornázz mindenen és mindennel, használd fel, amit találsz. A gyakorlatok számának csak a kreativitásod szabhat határt. A jelszó: bárhol, bármikor.

 

A mozgás öröme vegyítve a szabadság érzésével. Erő, egészség, jó kedv. Ezt kapjuk a szabadedzéstől, ezért szeretjük. A barátokkal, edzőtársakkal együtt az utcán, vagy a szabadban, a játszótéren, vagy bárhol, ahol kedvünk tartja. Néha az emberek furán megbámulnak, de van, hogy tapsolnak és gyorsan előkapják a kamerát, aztán gratulálnak.

dzsé1.jpg

Nem kell megijedni, ha nyaralni mentél, és nem tudsz elmenni a konditerembe. A tested mindig kéznél van. Vagy ha úgy érzed, messze vagy a sportolási lehetőségektől. Az egész világ a tornatermed! Edzhetsz a munkahelyeden a pihenőd alatt, az iskolában, de akár az állomáson, megállóban - buszra, vagy vonatra várva. 

Fekvőtámaszozz, húzódzkodj, guggolj, ugorj, csinálj lábemelést, hidat, cipekedj, hordd a társadat, járj kézen. Tested minden részét átmozgathatod, felfrissülhetsz, és energiával tele élheted napjaidat. Mozdulj meg! 

ati1.jpg

Ha attól tartasz, hogy ezek a gyakorlatok neked túl nehezek, és semmit nem tudnál belőlük megcsinálni, akkor gondold végig: ahogy nehezíthetőek, ugyanúgy könnyíthetőek! Nyilvánvalóan senki sem egykezes egylábas fekvőtámasszal, vagy az úgynevezett lebegő fekvőtámasszal kezd (amikor a lábak a levegőben vannak hátul). Még a legedzetlenebbek is elkezdhetik: először pumpáld a falat, állásban fekvőtámaszozz falnál, aztán egy asztalon, majd egyre kisebb tárgyakon, míg végül a földön eléred a teljes szabályos fekvőtámaszt. Innen tovább fokozatosan nehezítve addig érhetsz el, amíg kitartásod van. És természetesen ez az összes gyakorlattípusra igaz. Határ a csillagos ég. 

egylábas guggesz.JPG

Az edzés elkezdésével általában együtt szokott járni az egészséges életmód utáni érdeklődés is. A helyes táplálkozás és megfelelő pihenés mellett ezzel az edzésformával atletikus és esztétikus testet építhetünk magunknak, ha van fölösleg, leadhatjuk. Ha progresszívan nehezítjük a gyakorlatokat, izmosításra is tökéletesen alkalmas, a nőknek pedig alakformálásra.

A hölgyek szívesen nézik az ügyes, és sokszor hatalmas erőt igénylő mutatványokat. De nem csak a férfiak űzik a sport e nagyszerű formáját:

mtági2.jpg

noémi.jpg

angi.jpg

viki.jpg

Népes táborunk a Facebookon növekszik, szervezzük a közös edzéseket, találkozókat. Legyél barátunk te is!

Fegyencedzés nevű csoportunk közel 5000 tagot számlál. Ez főleg a saját testsúlyos edzés művészetéről szóló könyv alapján edzők népes tábora.
https://www.facebook.com/groups/fegyencedzes/

Ghetto Workout - BarHUNters: ahogy a neve is elárulja, a gettó edzés művelői. Minden, ami utcai edzés, szabadtorna.
https://www.facebook.com/groups/102640659812759/

Angelocska, a hazai saját testsúlyos edzés hercegnője pedig volt olyan lelkes, hogy megalapított egy csoportot, kizárólag lányoknak. A csoportjuk neve: Street workout & Fegyencedzés csajoknak
https://www.facebook.com/groups/474607302620430/

Saját kis "sikertörténetem", ahogy kitörtem a lustaság rabságából, és 93 kilósan nekikezdtem edzeni:
http://jayworkout.blog.hu/2012/05/02/a_lehetetlen_nem_letezik_732 

Végezetül itt egy kis ízelítő ennek a sportnak, életstílusnak a hangulatából:

A youtube csatornámon további videókat találhatsz, a Facebook oldalamon pedig napi szinten szerezhetsz hasznos információkat edzésről, egészséges életmódról, táplálkozásról.

Jay

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr275452659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoja70 2013.08.09. 09:04:45

Have a nice day!!:-)
süti beállítások módosítása