HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

új kezdet - a csatorna jövője tőled függ!

jayworkout 2017.11.13. 18:44

mérföldkőhöz érkezett a csatorna:

 

6 év hobbi után úgy döntöttem, hogy megérett a műsor arra, hogy ezt csináljam főállásban.

rengeteg nagyon kedves levelet, szót kaptam már  az évek során és ezért nagyon-nagyon hálás vagyok. most megnyitottam a lehetőségét annak is, hogy
aki szeretné, hogy a csatorna tovább fejlődhessen:

jobb minőségű- és több videó,

az támogathassa.

itt tudod megtenni, ha Te is szeretnéd:

 Támogatlak!

 

az első napon elértük az első kitűzött célt, az

50 $-t

- ennek megfelelően ígéretemhez híven kikapcsoltam minden videó alól a reklámokat.

 

a második napon elértük az második kitűzött célt, a

100 $-t

- így belekezdtem a tervezésébe a Gyúrós kaják gasztro-sorozatnak! 

Nagyon kedvesek vagytok, eszméletlenül jól esik, hogy honoráljátok a munkámat!

 

a patronálók pedig különböző ajándékokat kapnak a közös fő cél mellett egyénileg is:

egyedi, választható matricát, kitűzőt, sapkát, pólót, pulóvert
- a havi támogatás díjától függően.

itt vannak a választható minták a matricához és kitűzőhöz,
kérek szépen minden patronálót, hogy a

patreon-on keresztül üzenetben küldje el a nevét, címét és hogy milyen mintát választ, milyen cuccra! (aki Budapesten él vagy szokott itt lenni, annak élőben adom oda, ha szeretné!)

itt vannak az általam szerkesztett minták, de egyedi mintára is van lehetőség,
ha van ötleted, írd meg!

kattints a képre a galéria megtekintéséhez, ahol az összes képet megtalálod!

Szólj hozzá!

interjú velem

jayworkout 2016.12.02. 15:11

egy kedves srác, nevezetesen Perlaki Péter készített velem egy interjút. ugyan megjelenni máshol nem fog, mert az újságírói tanulási folyamatához kell, gondoltam felteszem ide. :) 

A YouTube sztár fitnesz gurut, saját bevallása szerint spirituális lelkű spártai gitárművészt és mesterséfet kérdezgettük arról, hogy ki is lakozik az ikonikussá vált sapka alatt.

bhj.PNG

A mai napon több mint tízezren követik a facebook oldalad Jay’s workoutot, de ki az a Tar Gábor és hogyan lett ő Jay?

Tar Gabi, ki nem állhatom a Gábort. Tar Gabit és Jayt szeretem különválasztani. Nem két személy, de azt gondolom, jól elhatárolhatóak. Kellett egy név, ami menő, azt éreztem, hogy nem tehetem fel magam úgy a netre, hogy Gabi edzése. A Jay és Néma Bob visszavág című kultikus film az egyik kedvencem és az egyik barom főszereplőjének a neve tökéletes választás volt. Nem mindenki tudja, hogy olyan kis gyökér voltam, hogy magamnak adtam becenevet, és nem mástól kaptam. Szóval Tar Gabi az ember, Jay a márka, az internetes arc. Tar Gabinak van pár legjobb barátja, Jaynek van tízezer haverja.

Kezdjük az elején, ki volt az a gimnazista fiú, aki elindult a saját testsúlyos edzés útján?

Az a gimnazista fiú egyszerűen csak jobbá akart válni, mert hányt a tükörtől és általánosan rühellte az életet.

Hogyan találtál rá a Fegyencedzésre?

A Rocky filmek alapján edzettünk, két barátommal, saját kútfőből. Elkezdtünk házilag boksz-edzéseket végezni, meg bokszolgatni is konkrétan. Aztán valamelyik este valahogy belebotlottam. Elolvastam a leírást, nagyon megtetszett. Belekezdtem, és úgy magával ragadott, hogy még akkor éjszaka végigolvastam.

Hogyan fogadta a környezeted a kezdeti lépéseket és az első sikereidet?

Először főleg a táplálkozás tekintetében nagyon nehéz volt. Általános dolog, hogy az emberek nem szeretik a változást, folyamatosan zrikálnak, azt akarják, hogy térjek vissza a régi sémákhoz. Nevetséges módon ilyeneket hoztak fel teljes komolysággal érvként, hogy ha ennyire egészségesen táplálkozok folyamatosan, akkor belebetegszem. Ha ennyit edzem, tönkreteszem magam. Aztán nem így lett.

Volt kitől segítséget kérned a kezdetekben, vagy kénytelen voltál a magad tanítómestere lenni?

Gyakorlatilag egyedül képeztem magam, aztán ahogy elkezdtem blogolni, jöttek a látogatók, és az egyikük azóta az egyik legjobb barátom lett. aki egy filozófus barbár. Mármint tényleg. Szó szerint filozófusként végzett, ma edző, mindent olvasott, rengeteg dolgot kipróbált, 20 éve edz. Ő Galba Zsolt, a Confidence and Power blog szerkesztője.

Te is túlsúlyos gyerek voltál. Milyen érzéssel tölt el ma, ha látsz egy elhízott fiút vagy lányt?

Olyannal, hogy megmondanám neki, hogy fogyjál le, baszki. Mert az elhízottak legtöbbje le akar fogyni. Akkor is, ha azt állítja, hogy őt ez nem érdekli. Pedig csak el kellene hinni, hogy ez nem csak maszlag, és bárki meg tudja csinálni. Igen, te is meg tudod. De a legkönnyebb ellenállás felé veszik az irányt legtöbbször:, „nekem ez nem megy”. Lószart nem!

Egy 2015-ös felmérés szerint ma Magyarországon a 10-12 éves gyerekek átlagosan 30%-a elhízott. Te mit gondolsz? Mit lehetne, vagy inkább mit kellene tenni azért, hogy ennek mértéke csökkenjen?

Egyrészt ez a szülők felelőssége. Nyilván én sem hízok el, ha nem parizeres vajas kenyéren meg krumplis tésztán növök fel. Csak ők is ezt kapták az ő szüleiktől, ők pedig az övéktől, és így tovább. Nem olvastak utána a dolgoknak, nem foglalkoztak vele. Elhízott az egész család és ez tökre normális dologként van elfogadva. A másik fele az oktatás. Nem csak egy unalmas órának kéne lennie a biológián belül a táplálkozásnak, hanem érdekesen, izgalmasan kellene megismertetni a gyerekekkel. Példaképek kellenek. Az egyik jövőbeli tervem, hogy az általános iskolákban meg a gimikben járnánk egy jól összerakott street workout csapattal, hogy a srácok meg lányok ámuljanak és ez legyen az, amit el akarnak érni, ne csak a lvl 80-as paladin.

Hogy éled meg a népszerűséget?

Elég egyszerűen tudom kezelni, eleinte nagyon fura volt, hogy odajöttek, és csak vigyorogtam zavaromban. Most is vigyorgok, csak már nem vagyok zavarban. Akik odajönnek, azok meg igen. Vicces, mert amúgy nem kéne, hogy zavarban legyenek, csak valami mítosz él a fejükben, hogy én milyen nagy valaki vagyok az internetről. Pedig csak egy sportoló vagyok én is.

A csoporttársaid hogyan fogadták, amikor először leültél közéjük?

Nem is mindenki tudja, hogy van oldalam. De azért jó néhányan igen. Szoktak vele poénkodni, meg idézgetni. De annak kifejezetten örülök, hogy nem valami császárként tekintenek rám, hanem akként, aki vagyok: a csoporttársuk, aki amúgy videókat csinál.

A videóidban elég nyíltan vállalod, ha egy cégtől támogatást kapsz (pl. Myprotein), ez okozott már gondot? Hogyan fogadják az ilyesfajta marketinget a követőid?

Természetesen vállalom, azért kaptam a cuccot, hogy reklámozzam. És ezt el is mondom a videóban, szerintem így fair. Az lenne a sunyi dolog, ha azt mondanám, hogy ezt vettem és jaj de jó, vegyétek ti is! Nem. Két pont közt mindig az egyenes a legrövidebb út, az őszinteség jó. Ez azért sokkal jobb és szerethetőbb reklám, nem? A célközönségem szerencsére nagyrészt értelmes emberekből áll, hiszen a tartalom szűri a nézőt. Erre büszke is vagyok. Sokan inkább leadják a szintet, és nem adnak minőségi tartalmat, amit az intelligens emberek élvezhetnek. Inkább a nagy számok törvényére hagyatkoznak, így őket választják meg célközönségnek, hitvány videókat vagy Facebook oldalt szolgáltatva.

Hogyan képzeled a szakmai jövőd?

Egyértelműen fitnesz, egészség, életmód, motiváció. Úttörő, útmutató arc leszek. A villamosmérnöki diplomám, amikor majd elkészül, jól fog mutatni a falon. Meg menő lesz, hogy azt mondhatom villamosmérnök vagyok, meg fitneszguru. Meg motivációs tréner. Meg mesterséf. Meg egy metálisten gitárhős.

1 komment

kell ez nekem?

jayworkout 2016.05.09. 09:54

sokszor sugallja azt sok edzéssel kapcsolatos reklám, hogy ha eredményeket akarsz, szenvedni kell, hányni kell az edzésen. vagy mindent vagy semmit. vagy beast mód, vagy mész a levesbe. tedd oda magad,

ne legyél punci.

cab3f5c1c4d21831dc356b911008f910.jpg

és ha egyszer is félrekajálsz, megeszel valamit, ami nem klín, kampó. elbasztad. ezután úgyis az jön, hogy mindent meg fogsz enni.

what-does-eating-clean-really-mean_01.jpg

szóval a legtöbb ember hozzáállása ez a mindent vagy semmit elv.

ami

fasság

igen, direkt így s-sel.

elmondom, miért.

először is: alapvetően a legtöbbször irreális célokat tűznek ki maguknak, a testépítős példaképek alapból felejtősek, ha csak nem szeretnél szteroidozni, de még egy-egy "kisebb méretű" fitnesz modell formája is irreális, ha úgy gondolod, hogy egész évben úgy akarsz kinézni. mert legtöbbször ők is nyárra hozzák ki a csúcsformát, fotózás és jóság. offseasonban pedig azért ők sem úgy néznek ki.
(persze akkor is olyan formájuk van, ami a legtöbb ember számára álom.)

másodszor: az emberi test nem egy gép. 

igen, ha nem használod - elromlik. ez a legrosszabb. de ha túlhasználod, csúcsrajáratod folyamatosan - akkor is tönkremegy! ráadásul tök fölöslegesen, mert NEM FOGSZ GYORSABBAN FEJLŐDNI!

mindenhol az arany középút a jó. 

de van erre egy nagyon jó hasonlat a Beavatkozás című könyvben.

ha ülsz a kerti padon, és nincs semmi dolgod, akkor tök nyugodt vagy, ráérsz, nem zavar semmi, nézelődsz és várod, hogy látsz-e mókust. de ha épp aznap nem jön mókus, nem leszel idegbeteg.

na most ezzel ellentétben, ha a buszmegálló padon ülsz és a buszt várod, nem a mókust, és a busz nem jön abban az időben, amikorra ki van írva - elkezdesz ideges lenni. el fogsz késni. romba dönti a napod. minden elromlik, véged van.

na most találd ki, hogy az emberek, akik belekezdenek az edzésbe, vagy az egészséges táplálkozásba, vagy mindkettőben - hogy állnak hozzá? 

:)

hát igen. ahogy kezdtük. vagy mindent vagy semmit.

aztán jön a kiégés, abbahagyás - és még szarabb lesz, mint előtte.

vagy az egyik legszomorúbb, ami történhet: szinte koplalással, atomszigorú (már egészségtelenül szigorú) diétával és edzéssel mondjuk lefogy az egyén, elér egy egész jó formát - majd amikor besokall, visszahízik. esetleg még jobban, mint előtte. 

sajnos nem egy ilyet látni.

na EZÉRT nem hiszek a túlzott szigorban, 100% clean eatingben és hardcore mindennapi edzésben már. 

nincs baj azzal, ha egyszer-egyszer odateszed magad, vagy ha esetleg van valami nagy rendezvény (esküvő, fesztivál, ...), ahol különösen jó formába akarsz kerülni, és az előtt levő hónapokban már kicsit szigorúbbra veszed, az előtte levő héten pedig a legdurvább diétát nyomod le - ha évente mondjuk kétszer megcsinálod ezt.

de az az ÖTVENKÉT HÉTBŐL KÉT HÉT!

a többit a kerti padon kéne eltölteni - élvezni az edzést, ahol vagy, kihozni belőle a legtöbbet, szenvedés nélkül

természetesen amikor csak lehet, mindig magadnak főzőcskézni, és kb 80-20 ban az egészség javára.

vagy mondjuk 6 nap jó étkezés, és egy nap teljes csalás. 

vagy megbeszéled magaddal, hogy 

heti egyszer eszek tésztát.

havi egyszer eszek street foodot.

gyorskaját csak félévente - évente egyszer, ha van rá igényem. 

ez sokkal szimpatikusabb, mint a vérhányós edzés után a grammra kiszámolt rizs-csirke-brokkoli MINDIG - nem?

 ez egy szinkron-blogbejegyzés volt, aminek a lényege, hogy kiadjuk a témát és mindannyian saját gondolataink szerint járjuk körül. a többiekét is olvasd el! 

Confidence and Power - Zsolti
Endrofin
Erőbarlang - Samu

sooon.jpg

Szólj hozzá!

öltözködjünk!

jayworkout 2016.05.04. 09:55

kattints a képekre az adott galéria megnyitásához!

 Újak:

 

Hanem.

"hanem." egy hozzáállást takar:

amikor mondják neked, hogy nem kéne ennyit edzeni. 
nem jó ilyen egészségesen enni állandóan. 
nem szabad így "túlerőltetni" magad.

ezekre a "jó tanácsokra" az egységes válasz a:

hanem. 

Hanem - látványtervek

Addig nincs vége... látványterv

nyertem_polo.jpg

Törj ki a gyengeségből! - látványtervek

Törj ki a gyengeségből! - kész termék

Street workout - látványtervek 

Street workout - kész termék

  Kamehameha - látványtervek

   Kamehameha - kész termék

21083341_1286034714858772_3975909453857533717_o.jpg

Like Goku - látványtervek

Like Goku - kész termék
14034872_924926884302892_3612663458285300472_n.jpg

Csak egy javaslat - látványtervek

Csak egy javaslat - kész termékek

mérettáblázatok:

FONTOS! a mérettáblázatban levő színek NEM VÁLASZTHATÓAK! Csak a méretet nézzétek belőle. Csak olyan színek választhatóak, amik a rendelési lapon vannak! a képek melletti leírásból könnyen beazonosíthatóak a rendelési lapon feltűntett nevek. pl. női laza póló az, amelyiknek lelóg az egyik válla alá, kivágott az, ami ki van vágva, stb. 

1 komment

új kezdet

jayworkout 2016.04.24. 15:00

az én netes cirkálásom erről az oldalról indult. nem biztos, hogy sok ős-követőm van, aki még ezt az oldalt is olvasta volna, de van néhány és őket külön szeretettel ölelem.

szóval azzal kezdődött, hogy elkezdtem naplózni a fegyencedzéskedésem, meg insanity meg street workout, meg tökömtuggya.

és most ezzel is fog folytatódni. :)

a súlyzós-sajátsúlyos hibrid edzésem ugyan nem fogom itt vezetni, nem is terveztem, arról majd lesz egy külön videó, ami összefoglalja szépen, viszont!

eddig is tartottam a heti 3 hibrid mellett egy csak tiszta tornás napot, ami csak és kizárólag azzal foglalkozik - mindazok alapján, amiket sok-sok híres neves, igencsak ügyes és szakértő barátom mondott nekem:

Sinka Bence, Hámori Ádám, Máté Krisztián, Valkovszki Attila, Szarka Ákos

és természetesen
Gödrösi Ádám. 

13010783_851060998356148_1662702180243335264_n.jpg

na most. az utolsó csóka. az írt egy könyvet. de milyen könyvet vazz. hiánypótló könyvet. egy 

Street workout tankönyvet.

 1192960_2.jpg

13010826_851122488349999_2541541356050074550_n.jpg

ami azért nagyon király, mert nem youtuberól, meg pár találkozóról összekapart mindenféle tanács alapján ott vagy a labirintusban, és mondjuk több éve gyakorolsz hébe hóba olyan gyakorlatokat, amiket mások nálad sokkal gyorsabban elsajátítanak és mindig el is megy emiatt a kedved tőlük
(KHMMM támaszmérleg KHMM mellső függőmérleg)

HANEM

egy összeszedett, végiggondolt, kecikirály könyvből, ami jobb, mint a Fegyencedzés.

igen, ez a könyv jobb, mint a Fegyencedzés.

namármost. részletesebb elemzést is kaptok majd róla természetesen videó formában, csak ezt a bevezetést azért írtam, hogy tudjátok, hogy miért fogok írkálni ide edzésnaplót erről a heti 1 napomról, ami pediglen 

utazás a halálvagánykillerultra menő gyakorlatok világában

 

gondoltam ide írom és nem egy füzetbe, mert miért ne. meg Ádinak jó visszacsatolás lesz, hogy működik-e a cucca. mondjuk nyilván működik, mert mindent meg tud csinálni meg krvajól is néz ki persze. 

nem játszom a nagyfiút, h na egyből menjünk oda, ahol tartunk, mert már mióta edzünk, hanem megcsinálom szépen az alapozást, ahogy a fegyencedzésnél is tettem. mert miért ne. ráérek. még nem mostanában fogok meghalni. (szerintem.)

Alapozás:

Bemelegítés

SMR (na ezt be kéne szerezni minél hamarabb, mert amúgy is király)

1. Fekvőtámasz 4x15
2. Fordított evezés 4x15
Mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
Utolsó után 4 perc pihenő.

3. Tolódzkodás 4x10
4. Húzódzkodás 4x10
Mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
Utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15
6. Guggolás 4x30
Mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
Utolsó után 4 perc pihenő.

Szintek: (ami kész van, az zöld, amit csinálok az sárga, ami utána jön, a piros; ez a bejegyzés megmarad majd ilyen állandó szintes bejegyzésnek, ahol lehet követni, h miből hol járok)

Fekvőtámasz

1. fekvőtámasz falnál - 3x50 - akárcsak a fegyencedzésben. na jó, nyilván nem itt fogom kezdeni...
2. fekvőtámasz 45°-ban - 3x30 - szintén fegyenc. 
3. általános fekvőtámasz - 4x15 - 3x15 van kiírva, de én mindennél a 4 szériát választottam, meméne alapon, úgyhogy ezzel fogom kezdeni. - update hamar könnyű lett. 
4. gyémánt fekvőtámasz - 4x15 - vagy nevezhetjük szűknek is. ebből már fincsi lesz ennyi. - update: fincsi is volt.
5. előreterhelt fekvőtámasz - 4x15 - ez már támaszmérleg rávezető, faszaság, sosem gyakoroltam rendszeresen, csak hébehóba.
6. emelt lábas fekvőtámasz - 4x15 
7. széles fekvőtámasz gyűrűn - 4x15 - újra előveszem s leporolom a gyűrűimet, melyeket soha nem használtam ki igazán, mindig csak bohóckodtam velük, mert Ádisz azt mondja, hogy mindenhez az fog megerősíteni - és én hiszek is neki!
8. általános fekvőtámasz gyűrűn - 4x15 - mint az előző, csak test mellé jön a kar
9. kifordított gyűrűs fekvőtámasz - 4x15 - jönnek a tornász praktikák.
10. félig nyújtott karú fekvőtámasz gyűrűn - 4x15 - egyik kéz nyújtva
11. 40°-ban előredöntött, kifordított gyűrűs fekvőtámasz/pszeudotámaszmérleg-fekvőtámasz - 4x15 - na ezt már nem hiszem, hogy elsőre megtudnám szépen, szabályosan
12. 40°-ban előredöntött, kifordított gyűrűs fekvőtámasz/pszeudotámaszmérleg-fekvőtámasz - 4x15 - ezt meg főleg nem
13. pszeudotámaszmérleg-fekvőtámasz falnál - 4x15 - na ez kemény lesz!

Egykezes fekvőtámasz

1. emelt kartámaszos egykezes fekvőtámasz - 4x10
2. egykezes fekvőtámasz terpesztett lábbal, talajon - 4x10
3. egykezes fekvőtámasz terpesztett lábbal, gyűrűn - 4x10 - fincsiii

 Fordított evezés

azt hiszem, hogy én ezt a gyakorlatot mindig indokolatlanul alulértékeltem.

1. fordított evezés 20°-ban - 4x15
2. fordított evezés 45°-ban - 4x15
3. fordított evezés - 4x15
4. fordított evezés szélesen - 4x15
5. félig nyújtott karú fordított evezés - 4x15
6. egykezes fordított evezés terpeszben - 4x15
7. egykezes fordított evezés - 4x15 - ez már brutál lesz így, szabályosan, ilyen ismétlésszámmal

Tolódzkodás

na a tolódzkodásokat két széken fogom csinálni, ha épp nem vagyok párhuzamos korlát közelében

1. asszisztált tolódzkodás párhuzamos korláton (gumiszalaggal/emelvényen/segítőtárssal) - 4x10
2. excentrikus tolódzkodás párhuzamos korláton - 4x10
3. félig leeresztett tolódzkodás párhuzamos korláton - 4x10
4. tolódzkodás párhuzamos korláton - 4x10
5. tolódzkodás ülőtartásban, párhuzamos korláton - 4x10
6. 45°-ban előredőlt tolódzkodás párhuzamos korláton - 4x10 - na ezt próbálgattam régen mindig, és sose ment normálisan. de majd most! ha ideértem.
7. tolódzkodások pluszsúllyal - 4x10 - ehelyett Ádisz inkább a gyűrűtolódzkodást ajánlja, én meg inkább mindkettőt fogom heheheheheheheheh VÉGTELEN HATALOM. de a súlyosat majd a hibrid edzésnapra rakom, Zsoltival egyeztetve.

Tolódzkodás gyűrűn

1. stabil támaszhelyzet - 60 mp
2. excentrikus tolódzkodás gyűrűn - 4x10
3. tolódzkodás gyűrűn - 4x10
4. tolódzkodás ülőtartásban, gyűrűn - 4x10 - tiszta cirkusz lesz itt!
5. tolódzkodás szélesen, gyűrűn - 4x10
6. 45°,
7. 75° és
8. 90°-ban kifordított gyűrűkarikás tolódzkodás - 4x10 - anyukád. :D
9. előredőlt, 90°-ban kifordított gyűrűkarikás tolódzkodás - 4x10 - jóég pasztmek....

Húzódzkodás 

1. felugrásos húzódzkodás - 4x10
2. asszisztált húzódzkodás gumikötéllel/segítővel/emelvényen - 4x10
3. excentrikus húzódzkodás - 4x10
4. húzódzkodás rúdon - 4x10
5. húzódzkodás ülőtartásban - 4x10
6. kelep felhúzódás 

Húzódzkodás gyűrűn

1. húzódzkodás ülőtartásban, gyűrűn - 4x10
2. széles húzódzkodások gyűrűn - 4x10
ez kemény lehet, kíváncsi vagyok!
3. széles húzódzkodások ülőtartásban, gyűrűn - 4x10
4. félig nyújtott karú húzódzkodás gyűrűn - 4x10
5. húzódzkodások pluszsúllyal - ez pörög a fő hibrid edzésnapon

Egykezes húzódzkodás 

feltételek:
- 1 húzódzkodás a saját testsúly 50%-ával (40kg)
- 15 szabályos ismétlés mellkasig húzódzkodásból
- teljes hátsó függőmérleg
- zsugor támaszmérleg

1. felső ponton tartás egykézzel - 10 mp 
2. excentrikus egykezes húzódzkodás - 7 mp ereszkedés, 3x3
3. asszisztált koncentrikus fázisú egykezes húzódzkodás (és utána uúgy eresztés) 
- 4 ujjas segítség (hüvelyk nélkül)
- mutató + középső +gyűrűs
- középső + gyűrűs + kis
- mutató + középső
- mutató + gyűrűs
- mutató
- középső
- kisujj
- gyűrűsujj (vagy e kettő sorrendje fordítva is lehet, emberfüggő)
4. egykezes húzódzkodás

Őrszemhúzódzkodás 

na ezt most úgy fogom megtanulni nulla lendülettel, hogy idebent, ajtókeretbe illeszthető húzódzkodóra felszerelt gyűrűkön, hogy ülőtartásban nem ér le a lábam.

1.negatív vagy excentrikus őrszemhúzódzkodás - 4x10
2.őrszemhúzódzkodás billenéssel - 4x10 
3.őrszemhúzódzkodás gyűrűn - 4x10

 Lábemelés

1. zsugor lábemelés hanyatt fekvésben (térdemelés) -  4x15
2. nyújtott lábemelés hanyatt fekvésben - 4x15
3. zsugor lábemelés függésben - 4x15
4. félig nyújtott lábemelés függeszkedésben - 4x15
5. nyújtott lábemelés függeszkedésben - 4x15
6. lábemelés ülőtartásból - 4x15
7. körzéses lábemelések (ablaktörlő) - 4x15 

 Guggolás

ezen a napon ezt egyáltalán nem fogom gyakorolni, ugyanis minden más napon csinálom :) és a könyvben levőknél még előrehaladottabb dolgokat is.

egyébként a mostani a mostani 6 hetes programom (április 18- május 29) utáni hat hétben lesz a Zsolti által SonGoku God, Izom nevű programom, amiben a 8x8 terítéken, mindenből, 45 mp-es pihenőkkel. köztük az egylábas guggolás is. meg még sok jó nehéz dolog. jaj. :D félek. május 30án jön a kivégzés.  

ezek az alapozás gyakorlatai. a későbbi statikus és dinamikus gyakorlatokat most nem gépelem le fölöslegesen, mert nem kezdem el őket, amíg ezek nem fullosak. 

update - 05.08: a mai nappal elkezdem a könnyebb statikus gyakorlatokat: ülőtartás, könyökmérleg, kézállás.

egyébként nem fogok mindig új bejegyzést írni, hanem ezt fogom továbbfolytatni.

EXXXTRA: Gödrösi Ádám személyes megjegyzései. 

2016.04.24. vasárnap (mindig vasárnaponként fogom)
1. edzés

1. Fekvőtámasz 4x15 : az első két széria általános fekvőtámasz (teljes), a második kettő szűk
teljes nagyon sima. szűk már fincsi, főleg az utolsó.

2. Fordított evezés 4x15: fordított evezés
baszki öcsém, ez így feltett lábbal KICSIT nehezebb volt, mint gondoltam. konkrétan az első 15ösnél bedurrantam. 15/12/10/8 ment, így legközelebb is marad a 4x15 ös cél. na ezt nem gondoltam volna, hogy egyből megfog :) tök jó! 

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

3. Tolódzkodás 4x10: párhuzamos korláton - jelen esetben két szék között
lábam jól felhúzva magam alá, ez így picit nehezebb, mint simán. de most ez van. erősít. 

4. Húzódzkodás 4x10: húzódzkodás ülőtartásban, gyűrűn
 10/8/6/5 szóval legközelebb marad. húúú öcsém... az előző fordított evezés után ez nemkutya, akármennyit is szoktam húzódzkodni...

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15 : nyújtott lábemelés függeszkedésben 
90°-ig lábemelést csináltam még most. erőteljesen elszoktam tőle. persze megy rúdig nyújtottan, csak nem ilyen nagy ismétlésszámban. 

6. Guggolás 4x30 helyett Őrszem húzódzkodás 4x5: negatív vagy excentrikus őrszemhúzódzkodás 
előző húzások után... :D bazmeg. amúgy ez nagyon nem elférős így, ahogy kigondoltam. de nem panaszkodom. van, akinek nincs mit ennie. 

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

ez SOKKAL nehezebb volt, mint gondoltam. ahhoz képest, hogy igyekeztem deloadból indulni, terheléselvételből, azaz h biztosan meg tudjam csinálni. ehhez képest nem tudtam. és ez nagyon király. a saját testsúlyos edzés ennyi idő után is meg tud lepni! :)

Gödrösi Ádi:
Gabi
elképesztő vagy! nagyon nagyon király, hogy belevágsz, szépen összeszedted a dolgokat, olvastam a bejegyzést. Szívből kívánok sok sikert, ha bármikor konzulátcióra van szükséget, szólj!

Ha ráállsz, nagyon fasza lesz. Én kb. 2-3 éve kezdtem bele, heti 3x nyomatni azt az atom edzéstervet, amit láttál a könyv végén.
Annyit mondok előszóként, hogy lesz olyan, hogy k*rva nagy sz*pás lesz és eleged lesz, azt hiszed soha nem fog sikerülni.Pl. haladó zsugorokból való továbblépés. Lehet hónapok.
Viszont sok mindenre utólag jöttem rá. Ez alapján egész jó lett az útmutatós rész a könyvben.

Nagyon sok múlik a regeneráción.
Ezt főleg mostanában érzem. Sajnos nem mindig tudok eleget pihenni. Van, hogy nem megy olyan, ami máskor simán. Plusz a deload hetek. Kellenek. Én nagyon nagyon fanatikus vagyok és brutál nehéz visszavenni. Edzés kihagyás? Hülye vagyok? Elpusztulok ha kihagyom. Kb ezt érzem mindig és sokszor nek is tartok be emiatt. De amikor igen, mindig érzem, hogy 5x jobb vagyok utána.


2016.05.01 vasárnap (ÉJJENMÁJUSELSEJE - a szeretet ünnepe. csak sok köcsög van. )
2. edzés

1. Fekvőtámasz 4x15 : szűk fekvőtámasz
nehezítettünk előző hétről. ez jól ment. utolsó ismétlések égettek, mint a gyurma. ki is pipáltam, következő alkalommal nehezítés.

2. Fordított evezés 4x15: fordított evezés
nagyságrendekkel jobban ment, mint első alkalommal. :) de még most sem sikerült tisztán :) az első 2x15 az tiszta volt, erőből, a második kettőnél úgy volt, hogy 5 tiszta, és 10 lendületes ismétlés. következő hétre is marad még ez. nem sietünk sehova. :)

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.


3. Tolódzkodás 4x10: párhuzamos korláton 
mivel itthon vagyok (vidéken), így van jóféle korlátom. ami mondjuk kicsit széles nekem, mert amikor csináltuk, még nem tudtuk, milyen szélesnek kell lennie. de legalább még jobban erősít így. ebből a 4 x 10 az sima volt. morogtam is volna, ha nem. itt is nehezítés legközelebb.

4. Húzódzkodás 4x10: húzódzkodás ülőtartásban, rúdon
itt most nem volt gyűrű, de jó ez így is. első 10 tiszta, második széria 8, aztán pedig az utolsó kettő lendületes húzódzkodás volt. bizony, a fordított evezés kivesz a bickóból. úgyhogy ez is marad még. 

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15 : nyújtott lábemelés rúdig, függeszkedésben
mivel most volt lehetőségem kint, inkább ezt csináltam. 10-5-5-5 ment belőle tisztán. örültem neki, rég gyakoroltam. 

egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.

6. gyakorlat "helyett" longboardozás Danival, majd egy dombsprint
mivel szétdurrant a karom a sok húzástól, ezért kihagytam az őrszemet itt... és szerintem legközelebb is ki fogom hagyni. jó lesz az a húzódzkodós dolgok kimaxolásával. szóval hatodik itt valami másik lábemelés lesz, például az ülőtartás. hagy durranjon szét a kis hasam. 


nagyon kemény így, hogy pontosan nézem a pihenőket. szerintem sosem edzettem ilyen szigorúan magamban régen. tök király. 

2016.05.05. csütörtök

továbbolvasva a könyvet bizony azt láttam, hogy már az alapozás alatt érdemes elkezdeni a kézenállást gyakorolni minden egyes nap. úgyhogy ennek folyamatát is vezetni fogom. 

1. fejállás

cél: 2 perc. 

első nap, ma: 1 perc. 
ennyit is akartam. azt hittem sokkal könnyebben fog menni, de rájöttem, hogy én egész életemben szó szerint fejen álltam, és nem terheltem semmit a karokra, így azért egész más :) persze ment volna a két perc is, dehát itt van a gyakorlásra minden egyes nap :) legközelebb 2 perc és csak aztán megyek majd a hajlított karú kézállásra. 

úgy örülök ennek a könyvnek. több évig el fogok szórakozni vele. 

2016.05.08 vasárnap 
3. edzés

elöljáróban: szégyen gyalázat, nem foglalkoztam a kézenállással eddig, pedig megígértem magamnak, hogy minden nap fogom. úgyhogy ezt a reggeli rutinba kell illeszteni, hogy ne felejtődjön el :)

1. Fekvőtámasz 4x15 : előreterhelt fekvőtámasz
nehezítés előző hét után, ahogy kigondoltam.

2. Fordított evezés 4x15: fordított evezés
legutóbb: 2x15 tiszta, aztán 5 tiszta, 10 lendület, majd az utolsó is ilyen.
ma sikerült végre egyben. :D hosszú ideig tartott! és ez jó. többet fejlődtem tőle, mintha egyből meglett volna.

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

3. Tolódzkodás ülőtartásban, párhuzamos korláton (jelen esetben két szék között) - 4x10 
ahogy mondtam, nehezítés jön. 

4. Húzódzkodás 4x10: húzódzkodás ülőtartásban, gyűrűn

legutóbb: 10 tiszta, 8 tiszta-2 lendület, 10 lendület, 10 lendület
ma: ma ez is ment szépen. ERŐ.


mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15 : nyújtott lábemelés függeszkedésben
90°-ig. 

6. Ülőtartás földön: 4x10 mp
bevettem ezt ide, hasgyilkosság céljából. tök fincsi volt. 

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

7. Könyökmérleg: két karon: 3 x 10 mp 

8. Kézállás: fejállás - 3 x 1 perc

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

2016.05.15. vasárnap 
4. edzés

1. Fekvőtámasz 4x15 : előreterhelt fekvőtámasz
már nem volt nehéz. legközelebb tovább.

2. Fordított evezés 4x15: széles fordított evezés
most úgy csináltam, hogy a lábam kicsit lejjebb volt, így teljesen tökéletesen ment mind.

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

3. Tolódzkodás ülőtartásban, párhuzamos korláton - 4x10

ez így nagyon kemény. de tök jó. még legközelebbre is marad, mert jónéhány ismétlés nem volt tökély.

4. Húzódzkodás 4x10: húzódzkodás ülőtartásban, gyűrűn

egyre jobb.

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15 : nyújtott lábemelés függeszkedésben
rúdig: 5, 90°-ig 10. 

6. Ülőtartás párhuzamos korláton: 4 x 10 mp

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

 

kivettem innen a technikai gyakorlásokat, inkább azt minden reggel fogom. IGEN, FOGOD GABI, ESZEDBEN LESZ, NEM FELEJTED EL. 

tehát reggelente lesz kézállás és könyökmérleg gyakorlás.

2016.05.22. vasárnap 
5. edzés

1. Fekvőtámasz 4x15 : emelt lábas fekvőtámasz
ez nekem könnyebb, mint az előreterhelt. úgyhogy legközelebb tovább gyorsan. :)

2. Fordított evezés 4x5: félig nyújtott karos fordított evezés
egyik kar nyújtva, másikkal húz. ez NAGYON NEHÉZ. azért volt belőle csak 5. majd legközelebb emelem :)

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

3. Tolódzkodás ülőtartásban, párhuzamos korláton - 4x10

jobb, mint múltkor, több ment szépen. de még marad.

4. Húzódzkodás 4x10: húzódzkodás ülőtartásban, gyűrűn

így, hogy viszonylag kevés fordított evezés ment, ez nagyon könnyű volt. legközelebb mehet szélesen.

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

5. Lábemelés 4x15 : nyújtott lábemelés függeszkedésben
rúdig: 5, 90°-ig 10. tök jó, szeretem. visszaépítem a régi jó sok lábemelésem. ebben addig fogok menni, amíg megy szépen az 5x20. mert az olyan jó. 

6. Ülőtartás párhuzamos korláton: 4 x 10 mp
lábemelések után ez mindig kemény :)

mindkettőből egy-egy széria, majd 2 perc pihenő.
utolsó után 4 perc pihenő.

 észrevételem: mostanában szinte már mindig izomlázam van, kicsit sok lett az edzés, de ma kezdődik pont a 6. hét a 6 hetes periódusból. kicsit rengeteget húzódzkodtam. és ez jó. meg guggolás is rengeteg volt. és ez is jó. utána úgy döntöttem, hogy egy teljes hetet rászánok a teljes pihenésre. 


köszönöm, hogy elolvastad.

Szólj hozzá!

végül jó lesz, nyugi

jayworkout 2016.01.02. 13:35

1546010_432595396869379_1109546065_n.png

erről lesz most szó. 

főleg így év elején rengetegen kezdenek bele abba, hogy rendbe hozzák magukat testileg (és lelkileg).

ha a legnevesebb edzőt is kéred fel, akkor sem garantált, hogy célod felé exponenciális növekedésű sebességgel fogsz haladni, de főleg akkor mi van, ha te magadban egyedül kezdesz neki?

ez évi videóblog sorozatom nulladik, bevezető részében elmondom, hogy miről is fog szólni számomra/számunkra (netes jelenlét szempontjából) az idei év:

 a szomorú igazsgág az, hogy valószínű (szinte biztos.), hogy mindenben fogsz hibákat elkövetni, akár az edzésről, akár a kajáról, vagy bármiről beszélünk. de az a jó hír, hogy ez abszolút nem baj.

senkinek nem megy zökkenőmentesen.

az a legfontosabb, hogy ne is várd el ezt. most nem kell arra gondolni, hogy jól van, szar lesz az egész...
számíts a jóra, de készülj fel a rosszra :)

ez egy utazás, kísérletezni kell sok mindenben. nem lesz soha egy tökéletes edzésterv, se egy tökéletes étrend. próbálkozni kell, valami bejön és valami nem. mindent egy kicsit magadra kell formálni.

később se lesz jobb, de nyilvánvalóan megéri csinálni. pontosan az a lényeg, hogy
ezek miatt a fennakadások miatt ne hagyd abba.

az elején még azt sem fogod tudni eldönteni, hogy
egyáltalán jó sportot, étrendet, egyebet választottál-e.

később, ha már az alapok rendben vannak, akkor
a kisebb, specifikus problémákkal fogsz szembesülni.

még később rá fogsz jönni arra, hogy amikor az elején elkezdted és milyen királyul haladtál a gyakorlatokkal, az a későbbiekben, ahogy telnek az edzéssel töltött évek, egyre összetettebb tervezést fog igényelni, és egy-egy komolyabb gyakorlat elsajátítása/egy bizonyos gyakorlat nagyon magas súllyal történő végzése nem csak néhány hetet-hónapot jelent, hanem már bizony évet-éveket is. 

és ha már sokat olvastál, sokat tudsz mindenről, mind elméletben, mind gyakorlatban, akkor sem vagy védve a véletlenektől. nem kell megijedni, kivétel nélkül mindenkinél elő fog jönni egy rossz mozdulat, lehet, hogy pont nem edzés közben, hanem teljesen átlagos pillanatban. 

sokan erre hivatkoznak, hogy azért nem sportolnak, mert a sportolóknak több esélyük van megsérülni.

hát amúgy is megsérülsz baszki!

de a lényeg, hogy csak csinálni kell, fáradhatatlanul menni előre, úgy hogy
egy tank se tudjon majd téged megállítani.

tényleg az út fog boldoggá tenni, nem a végcél. mert nem is lesz olyan. amint elérsz egy célt,
jönni fog a következő :)

10155989_469668093162109_1896487476_n.jpg

értelmesebb ember nem gondolja, és nem is várja, hogy könnyű lesz. ahogy a videóban is mondtam, úgy mindenki megcsinálná, és gyakorlatilag az egész világ úgy nézne ki, mint amikor a fitt parádén összegyűlnek a legtökéletesebben kigyúrt fiúk és lányok, meg a legerősebb súlyemelő, testépítők, kettlebellesek, meg mindenki.

de azt kellene nagyon a fejedbe vésni, hogy 

nem fogja mindenki megcsinálni,
de attól még bárki meg tudja csinálni!

csak ez az út az örömök, sikerek, rekordok mellett
csalódással, akadályokkal és nehézségekkel van kikövezve.
pont ezért szép ez az egész.

a pólón is nem véletlenül szerepel kétszer a bukás szó, én kértem Alexet,
hogy így csinálja meg :)
Zsolti barátom még annak idején rá is kérdezett, hogy dehát ez
miért kétszer van rajta. én meg elmondtam neki, hogy ezért. :)

10479339_690092981119618_8911462794047425718_n.jpg

ilyenkor így év elején sokan elkezdik ezt az egész átalakulósdit. de a nagyrészük már az első egy hét/hónap után abbahagyják. 

te melyik csapatba fogsz tartozni?

 

ez egy szinkron blogbejegyzés volt - azonos témáról különböző szemmel

a többiekét is olvasd el:

confidence and power

endorfin

mozogj, tanulj, szeress!

 

a "pici" időbeli csúszásért elnézést kérek :D

Szólj hozzá!

a 3. magyar Fegyencedzés országos találkozó

jayworkout 2015.06.13. 16:59

azt kell, mondjam: soha nem volt még ilyen jó. mondjuk minden alkalommal ezt mondjuk. de tényleg. zseniális volt.

már csak alapból az is, hogy találkozhatok a sok-sok-sok komámmal, elképesztően jó.

de a programok is olyan jól sikerültek, hogy tyáááááááááááááááááááááááááááááááh. tehát igen.

reggel a kis szerelmemmel suhantunk a Crossfit Tarfóba.
ott összetalálkoztunk teljes mértékben a fő Börtönőrökkel: 

Eső Krisztián Calisthenics West Hungary 
a magyar saját testsúlyos edzés nyugati abszolút teljhatalmú uralkodója

Zsolti - a panterás Confidence and Power 
a filozófus BARBÁR saját és külső súlyos erőművész és bájos nője, Flocsi.

ééés még Pereg Péter, aki amennyire félelmetes és izmos, annyira kedves és maci.
ő a Viking Warrior.

 11377278_992542394111580_8448513825850936201_n.jpg

Peti, Flocs, Zsolti, Jaj, Krisz

sokan annyira tök hamar jöttek, hogy csak na. de a lelkesedés tök jó. :D

13.00 körül megkezdtük a regisztrációt. jöttek a régi - új ismerősök. én már ekkor úgy fel voltam dobódva, hogy vállalhatatlanul viselkedtem.
de ez igazából senkit nem zavart.
(vagy legalábbis nem szólt rám senki.) 

cikk1.jpg

a regisztrációnál egy kedves lányka, aki nyert tőlem pólót, igencsak makacsul ragaszkodott, hogy alá is írjam neki, emiatt én eléggé elszégyelltem magam.
hát micsoda dolog ez. :)
ő az egyébként:
 BoldogZsákBogiBeszámolója
BoldogZsákBogiFacebookja

 miután mindenki szépen megkapta a kis pecsétjét és a Myprotein Magyarország jóvoltából felajánlott fehérjéjét, boldogan indultak beljebb, nemsokára el is kezdődött a program.

 hagyományainkhoz híven, Zsolti papa nyitotta a rendezvényt
daliás kiállásával és ékesszólásával.

celok.JPG

 ezután pedig már szokásunkhoz híven először egy közös kis tornával kezdtük:

végigmentünk a Fegyencedzés lépésein a Guggolás és a Fekvőtámasz gyakorlatait kiemelve.

img_7273.jpg

img_7298.jpg

ezután pedig a Ground Force Method kezdődött a Titánok irányításával. ez az én személyes kedvencem mindig. nagyon nagy móka és játék. :) bemelegítések, aztán állatmozgások, mindenféle remek dolog. végül pedig még a fogáserőnket is megmérhettük egy speciális mérőeszközzel, meg szöget is hajlíthattunk, csodás volt :)

img_7334.jpg

ez a figura hatalmas.

ezután versenyezgettünk. nagyon kemény volt. még ennyi erős fiút meg lányt. elképesztő. külön kiemelném Szappanos Norbi 140 fekvőtámaszát, Szappanos Zoli és Koloszár Dani 25 lendület nélküli húzódzkodását, Andris 6:25 ideig tartó VASnak látszó hídját, Bogi 6:19-es hídját. igencsak értékes nyereményeket szereztek, tolódzkodó-húzódzkodó övet a Myprotein jóvoltából, remek könyveket a Jaffától és személyes kedvenceim, a magyar X-Traintől súlymellényt és pólókat.

img_7593.jpg

 img_7600.jpg

 ezután Gauranga Das tartott nekünk igen kellemes jóga-órát. :)

img_7454.jpg

 aztán Bartendazékkal meg Hámori Ádám komámmal karöltve csapattunk egy jó kis bemutatót.

utánunk következtek Ivánchich Andris és Bajai Attila egy új irányzattal, a Gymnastic way-jel. a muscle up rejtelmeibe vezettek be minket.

végül pedig leginkább szabad foglalkozás volt, beszélgetés, móka, torna, vidámság.

img_7516.jpg

 

img_7551.jpg

img_7610.jpg

2015_0607_165932_003.jpg

de azt hiszem, hogy a hangulatot a képeken kívül leginkább a videó tudja visszaadni :) 

végezetül, olvasd el 

Samu beszámolóját

és 

Zsolti irományát is :)

Szólj hozzá!

a kedvenc videóim

jayworkout 2015.02.08. 20:51

ó igen. rég írtam. most eszembejutott egy jó. összeválogatom nektek a kedvenc sztrit vörkáut- vagy hasonló videókat a neten, amiket eddig láttam. ez így király, mert egy helyen van, vissza lehet térni, és nem csak egy egyszer kirakott bejegyzés. nem sorrend, mindegyik legyen első helyezett.
Szólj hozzá!

leves. pont

jayworkout 2014.11.03. 21:03

derég írtam.

hanem?

következő cikkem teljes mértékben mentes a megkereséstől, azaz magamtól írom, nem is tudnak róla. még mielőtt valaki azt hinné, hogy kapok érte valamit. ezért most nem. de úgy érzem, megéri írni róla, mert szenzációsnak találom.

a lényeg a következő, hölgyeim és uraim:

én, ahogy feljöttem Pestre, egyértelműen mutattam jelét:

mozgás, táplálkozás, pihenés - szent.

nem érdekel semmi, amíg ezek nincsenek rendben. amíg nem edzettem és nem főztem, meg ettem, addig nem csinálok mást. egyszerű szabályok - várható eredmények. a tavalyi év során egyetlen egyszer ettem itt fent Pesten étteremben: a testvérem szülinapján a Trófeában. minőségi volt, teljesen rendben. de ettől függetlenül továbbra sem vágytam arra, hogy bármikor bármilyen kifogásból étteremben, neadjisten gyors étteremben egyek. 

nem bízom abban, amit nem én főzök.

ehhez képest, édes bátyámnak sikerült rávennie pár hónapja, hogy menjek el vele valahova. 

- gyere, tényleg, tökéletesen minőségi, teljesen házi főzésű, friss levesek. a csávó járja a világot a receptekért, mindent helyben kipróbál és onnan hozza az alapanyagokat, tele egészséges cuccokkal, brutális. és csak 450 Ft.

hát eléggé húztam a szemem. na de jól van. oké. 

az első, ami meglepett: elképesztő hosszú sor. nocsak.

a kiszolgálás egy szóval: zseni. erre nem lehet mást mondani. velem még életemben nem voltak ilyen kedvesek semmilyen szolgáltatás során. fiatalok, mosolyognak, láthatóan nem megjátszottan, hanem szívből, abszolút jó kedvük van. és ez baromi jó. emellett a bajszos faszi úgy váltott angolra, miután utánam jött egy külföldi nőci, hogy még a hangszíne is más lett, kb anyanyelvi szinten. szép.

IMG_4075.JPG

ami fogad: minden nap más levesek, kiírva előre, h miben mi van. már a nevükből és a leírásokból is kitűnik, hogy van egy-két olyan különleges, amit még életedben nem kóstoltál. meg természetesen olyanok is, amiről azt hiszed, tudod milyen, ha jól van elkészítve.

 

nagy betűvel írom a következőket, ha nem baj

soha életemben nem ettem még ilyen finom leveseket.

 

komolyan mondom. nem találok szavakat. szeretek és tudok főzni, ilyen családban nőttem fel, otthon is nagyon jól főznek. sőt, barátaim között is több remek szakács van. ettől függetlenül az előző, nagy betűvel írt mondatomat olvasd el még egyszer. zseniális. szenzációs. olyan ízharmóniák, igazi receptek, full egészséges összetevőkből. fantasztikus. 450 fuckin forintért. verhetetlen. 

na ezért van ott mindig ilyen sor, bármikor megyünk. 

ja, azóta már vagy 10-szer voltam.

10746839_975927442422673_395780009_o.jpg

gratulálok, minden elismerésem! így tovább!

egyébként van egy Pasta nevü hely is, nem messze a Levestől. a Kálvin téren. ugyanaz, mint az előbbiekben leírt, csak tésztákkal. áhhh. kész vagyok. magyar vállalkozás, magyar fiatalok. na ebben van a jövő, ha teszünk le valamit az asztalra. :)

egészséges, finom. bemegyek és ott van készen, frissen, melegen. ott csinálják előttem. zseni. 

namaste

Leves. fb oldal
Pasta. fb oldal

 

Szólj hozzá!

hogyan eszek most?

jayworkout 2014.07.23. 19:33

sokszor esem abba a hibába, hogy ha megjelentetek egy cikket a blogon, vagy kiteszek valamit a Facebookra, akkor azt gondolom, hogy az minden - a témában érdekelt - személyhez eljutott.Pedig nem.

így gyakran felmerül például a kérdés:

csinálod még a harcosok étrendjét?

tavaly június óta nem. azaz: nem egészen. egyébiránt előfordul, hogy egy-két hétig igen, mert továbbra is szeretem, abszolút a legpraktikusabb étrend a világon és továbbra is egészségesnek tartom. 

de akkor miért hagytad abba?

azért, hogy elősegítsem a fejlődésem az edzésben. mind teljesítmény, mind testkompozíció terén. magyarul: hogy erősebb legyek és jobban izmosodjak. ahhoz többet kell tápolni. A napi 1 adag, akkor is, ha ez idővel baromi nagyra nő, egyszerűen nem elég magas szintű terheléshez és az izomépítéshez sem optimális, ha az ember elérte a 78-80 kg-ot. azért nem, mert a beépítőképességünk véges, hogy mennyit tudunk hasznosítani egy táplálkozásból. a többi megy a vécébe. 

épp ezért megnöveltem a napközbeni fehérjebevitelt. sajt, túró, natúr kefír/joghurt, tojás. ezekhez mindig különféle zöldség. az egyik kedvenc kajám lett mostanában a túrós tészta, tészta nélkül. :D pirított szalonna, túró, tejföl, sajt, majoranna, só. el kéne nevezni. csak minimál céhá, és így is teljes mértékben kielégítő. nem üt meg. ez az egyik dolog, amiben nem értek egyet a harcosok étrendjével: hogy ne együnk főtt, párolt, sült dolgokat napközben. miért ne. miért ne ehetnék párolt cukkinit vagy épp hagymás tojást.

10493015_931551500193557_2355946659721689987_o.jpg

sima ügy. fehérje+ zöldség+ megfelelő minőségű és mennyiségű zsír kombinációjú kaják nem okoznak kaja-kómát. az lehet, hogy így nincs mindennapos méregtelenítés. de én ezt nem gondolnám egetrengető problémának. 

lényeg: keményítős szénhidrátot kizárólag edzés után eszek. a főétkezés megmaradt ugyanúgy, a mozgás utánra, ha pihenőnap, akkor estefelé. ha pihenő nap, akkor nincs keményítős szénhidró. csak párolt, főtt, sült mindenféle zöldség. nem számolom továbbra sem a kalóriákat. a napi terheléshez alakítom a kaját. így a legjobb, tapasztalatom szerint. 

 

néhány alapvető tanács a táplálkozáshoz:

  • ha kizárólag egészséges alapanyagok vannak otthon (-tehát az egész a bevásárlásnál kezdődik), akkor már nem lehet annyira elbaszarintani
  • tervezd meg a kajálásodat. határozd meg, hányszor eszel egy nap és pontosan mikor. aztán meg tartsd magad ahhoz. mindegy, hogy egy vagy nyolc étkezés. mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, egyik sem jobb a másiknál nagy átlagban. ki kell kísérletezni, hogy NEKED mi a legjobb. 
  • ha "nassolni" akarsz, az már alapból nem nevezhető rendszernek, tehát ha ilyenre vágysz, nem elégít ki az alap kajálásod, tervezd újra. de ha MUSZÁJ nassolni, mert a csajoddal vagy a fiukáddal ülsz egy film előtt és késztetést éreztek arra, hogy egyetek, akkor ajánlatos zöldségeket csipsz-szerűre pirítani, pééldául fűszeres sült répa  egyébiránt csak fantázia kérdése, nem kell egyből a boltba rohanni. 
  • a mozgás utáni étkezés a legfontosabb az összes közül. jó, ha ez a főétkezés.

a gyümölcsökkel pedig ésszel! okéoké, hogy egészésges, de akkor is cukor, ha gyümölcscukor.  túlzásbavitt gyümölcs fogyasztásnak nincs köze az egészséghez. leginkább akkor egyél, ha aktív napod van. 

e6aa9f61b20b6cc6918419e399b40815.jpg
 ő ehet

 

most pedig tapasztalatok megosztása következik. reklámnak is lehet nevezni. nincs ebben semmi titkolnivaló: megkínáltak pár cuccal, hogy próbáljam ki őket és mondjam el a véleményemet.

Myprotein Impact Whey

10530943-1395068394-710040.jpg

chocolate smooth íz. az első benyomásom az volt, hogy rohadjanak meg, hogy ilyen finom. jobb, mint a kakaó. sokszor napközben is rámjött, hogy de jó lenne inni egyet. reggel és edzés után toltam le mindig. az oldódása kiváló. vízzel is remek. kecsketejjel elképesztő. és az a jó benne (mondjuk ez mindig fehérjére igaz), hogy nem csak turmixként lehet inni, hanem kevesebb vízzel összerázva sűrűbb és simán lehet krémnek is használni pl zabkására. meg főzni is lehet vele. az egészséges kajás bloggerek mostanában már rengeteg olyan receptet raknak fel, ahol alapanyag a fehérjepor. ennyit az ízről, állagról.most jöjjön a fontosabb része:

alapvetően jó érzést ad, ha reggel lehúzod és tudod, hogy "így már tuti nem engedsz le". :D félreértés ne essék, nem mondom, hogy enélkül kampó van mindenkinek. de hogy  ezzel együtt biztosítva vagy, az tuti. ezenkívül nem kell hozzá főzni, kéznél van, könnyen szállítható és még hűtő sem kell. 

ha utána volt reggeli edzés, akkor jobbnak éreztem, mint éhgyomorra. egyébként fehérjeturmixos kiegészítést még az időszakos böjtök is támogatják, lévén, hogy nem terheli meg a szervezetet és könnyen beépül. jó cucc.összesen egy kilót toltam be, nemrég fogyott el. messzemenő következtetéseket ebből nem lehet levonni, de mindenképpen pozitív számomra a dolog. mindenképpen szeretném folytatni, illetve emellett még a kazein fehérjét próbálnám ki szívesen, az meg estére kiváló, mert lassú felszívódású, egész éjszaka ellát. azért valóban nagy előny, ha valaki reggel, edzés után és este tol fehérjét.na majd meglássuk', hogy hogy lesz.

Protein Cookie és Oats & Whey Flapjack

10529358-1404732435-869412.jpg 10530674-1383241229-270554.jpg
10530566-1396026973-446449.jpg 10662997-1361277904-319408.jpg

 

finom és TÖMÖR. ezzel jellemezném mind a kettőt. elképesztő, hogy egy ilyen kis sütiben meg csokiban ennyi tápanyag van. egy teljes étkezést helyettesíthetünk vele, ha az élet úgy kívánja. én például edzéstalálkozókra vittem magammal, ahol nem tudok azonnal kajálni edzés után. kis helyet foglal, praktikus. a csoki kókuszos volt, úgyhogy volt egy kis Bounty beütése. ilyet igencsak régen ettem, úgyhogy jó kis meglepetés volt.baszkikám, inkább ilyet ennének, ahelyett, hogy a cukros szutyok tábla csokikat tömik magukba...

10475622_509162965879288_6733169941077841570_o.jpg
Vörös Atkónak (Leander Rising) is adtam, alig bírta megenni futás után :D Jozzy is kapott belőle 

volt még ezeken kívül Pure Energy szelet, ami egy műzliszelethez hasonlatos, csak sokkal faszább. egészséges összetevők, baromi finom és szintén igencsak tömör. nem nyom el, gyakorlatilag azonnal megtölt energiával. edzés vagy szex előtt fél órával ajánlott fogyasztani.

Protein Smoothie: teljes mértékben finom, gyümölcsízű italpor, amiben persze jó sok a fehérje. a biztonság kedvéért. jó cucc ez is.

köszönöm szépen a lehetőséget, továbbra is szívesen fogadom tesztelésre az ilyen egészséges és hasznos finomságokat. :D

_____________________________________________

egyéb: csináltam ilyet, egyenesen Angelocskától loptam az ötletet.

vajon mi ez?

namaste!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása