HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

Calisthenics Kingz Hungary - Koloszár Dani

jayworkout 2013.01.21. 19:46

Calisthenics Kingz - talán nem kell bemutatni a saját testsúlyos edzés kedvelőinek. Hit Richards, a nagyfőnök 



úgy döntött, hogy támogatja a szervezet magyar ágának létrehozatalát. a CKZ Hungary élére kedves cset-barátomat nevezte ki, aki most megtisztelt a kérésével, hogy itt osszuk meg a történetét.

kész123.jpg

Koloszár Dániel vagyok, 20 éves, és Hegyeshalomban élek, amióta csak megszülettem. Győrben tanultam középiskolás éveim alatt, és most is ide járok egyetemre. A Calisthenics Kingz Hungary nevű oldalt vezetem, és imádom a calisthenicset. Mellette szeretek focizni is.
2010. telén csináltam meg az első húzódzkodásomat itthon, miután a Lidl-ből szereztem kb. 3000 Ft-ért egy ajtófélfára szerethető húzódzkodót. Az egésznek az volt az alapja, hogy hallottam, hogy a húzódzkodás nagyon jó feladat a hát izmainak edzésére. Abban az időben az unokatestvéremék pincéjébe jártam le „kondizni” a barátaimmal hetente. Nagyon gyenge fiú voltam. Alacsony vagyok (168cm), ebből adódóan is voltak már hátrányaim, de mellette vékony is voltam. Gyenge voltam, és erőssé, erősebbé akartam válni. A konditeremben nem tudtam húzódzkodni, viszont különböző gyakorlatokat végeztem a hátam erősítésére (pl. : nyak mögé húzás, mellhez húzás, hajlított törzsű evezés… stb. ilyenek, amiket a géppel, vagy rúddal kell végezni). Aztán a húzódzkodások hatására olyan hirtelen és sokat fejlődött a testem, hogy azt a konditeremben is észrevettem.
Amint rájöttem, hogy a calisthenics nálam sokkal hatásosabb és láthatóbb, mint a konditermi edzés, onnantól nem is láttam többet a termet. A konditeremben eltöltött idő alatt szinte semmit nem fejlődtem, viszont 1 hónapi húzódzkodás és fekvőtámaszozás után másnak éreztem magam. Szinte minden este húzódzkodtam itthon és nyomtam köztük a fekvőtámaszokat. Hétről-hétre, hónapról-hónapra egyre csak többet tudtam megcsinálni és nagyon élveztem, a testemen is meglátszott.
Minél jobban szerettem az újonnan megismert sportomat, annál több feladatra találtam rá. Hit Richards-ra és Calisthenics Kingz-re is akkor figyeltem fel. Természetesen engem is elbűvöltek a gyakorlatok és elképzelni sem tudtam, hogy egyszer én is képes leszek ezekre. (Arra meg főleg nem, hogy Hit Richards a barátom lesz.) Próbáltam mindig ellesni gyakorlatokat és azokat magamon alkalmazni. Egész jól ment.

ohs.jpg

2011. októberében rátaláltam arra a személyre, aki minden nehézségen átsegített, és aki mindenben mindig mellettem áll. Virágra, a barátnőmre. 

IMG_2077.JPG




Rengeteget köszönhetek neki, egy férfinak rengeteg önbizalmat és motivációt ad egy olyan nő, aki mindig mellette áll, és tudja, hogy bármiben számíthat rá. Szerintem a sikeres edzéshez, és eredményekhez, szüksége van mindenkinek egy ilyen támaszra. Ha az elménk nincs a helyén, akkor a testünk sem lesz. Ebben biztos vagyok. Nekem Ő egy rendkívül biztos pont az életemben. Jó érzés tudni, hogy akármi újba vágsz bele, egy valaki biztosan van aki bátorít és melletted áll, ugyanilyen személy az édesanyám is. Sokat köszönhetek bátyámnak, Milánnak is.

 

Ahogy telt az idő, az edzést folytattam. Közben megjelent a Fegyencedzés c. könyv is, amit természetesen elolvastam, a második részét angolul még a magyar megjelenés előtt, mert nagyon érdekelt. Több könyvet is elolvastam azóta, amik az edzésről, táplálkozásról szólnak, imádom őket, imádok tanulni ilyenekről. (Meztelen harcos, How To Live Young Forever)

 

2011. november 15. azonban óriási fordulópont volt az egész életemben.
Reggel édesapám, akit nagyon szeretek és mindig mellettem állt, stroke-gyanúval került kórházba, ami utólag sajnos be is bizonyosodott. Olyan volt, mint egy rossz álom, nem tudtam elhinni, hogy velem történik. Életem legszürkébb és legszomorúbb novembere volt. És tudjátok mi adta a legnagyobb erőt? Természetesen Virágon kívül… Az edzés. Megtanultam, hogy a legrosszabb dolgok tesznek a legerősebbé. Minden nap edzettem. Addig azt hittem, hogy a „ha nem adod fel, bármi lehetséges” és hasonló mondatok csak közhelyek, amik sikeres emberek szájából hangzik el. Akkor ez a dolog megváltozott bennem. Én és a családom nem adta fel, édesapám azóta rengeteget fejlődött a november 15.-i állapotához képest, igaz a régi szegény már sosem lehet. Voltak nagyon nehéz napok, rengeteg nagyon nehéz nap, de  rájöttem, ha valamit el tudsz képzelni, azt véghez is tudod vinni, akármilyen nehéz is legyen az. Sosem állhatsz meg a nehézségeknél, ha elakarod érni a célod. Mindenkinek az tanácsolom, hogy akármilyen nehéz dologgal szembesíti az élet, ne adja fel, vigye véghez amit elkezdett, hiszen képes rá. Szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van.

csaladom.jpg

A nehézségek ellenére is megpróbáltam a lehető legkeményebben edzeni, és ezt azóta is folytatom.

fotó (1).JPG

Sikerült azóta nehéz feladatokat is elsajátítanom (front lever, egykezes húzódzkodás, teljes eltoló zászló), de természetesen nekem is vannak hiányosságaim. Talán sokan félreismertek, raktak fel rólam az internetre már „megutáltató” és lejárató videót, nem is nagyon értettem, hogy miért. Lehet, hogy közrejátszott esetleg az irigység a megadódó lehetőségek miatt, és az is, hogy 168 cm vagyok és 60 kg. Lehet, hogy így nem tudok motiváló lenni sok embernek, pedig ebben a sportban ez tényleg nem számít. Soha nem mondtam, hogy én vagyok a legjobb a sportban az országban, tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam erősebb és jobb emberek benne.

fotó(4).JPG

 A Calisthenics Kingz Hungary-t sem azért hoztuk létre, hogy magamat futtassam. Azért vállaltam, mert tiszta szívből szeretem ezt a sportot, és szeretném, hogy másokhoz is eljusson, ez pedig egy jó lehetőség volt rá. Nagyon szeretek másoknak segíteni benne, szeretek másokat, másokkal edzeni.
Nagyon szeretem látni, amikor mások sok örömet köszönhetnek a sportnak, például erősebbé válnak általa (mind mentálisan és fizikálisan), vagy sikerül leadniuk pár kilót. Jó dolog másokkal megosztani a tapasztalatainkat. Ez a legjobb érzések egyike a világon. Célom, hogy edző lehessek és, hogy megalapozzuk a sport jövőjét az országban.

3_1.jpg

www.facebook.com/CalisthenicsKingzHungary

/Az oldal vezetésére Hit Richards kért meg augusztus legvégén, amikor elmondta nekem, hogy Major Ádám létrehozta ezt az oldalt(sajnos azóta kivált a csapatból), viszont megkérte rá, hogy tegyen engem is adminná, mert engem ismer a legrégebb óta és érez a legmegfelelőbbnek a feladatra (Ádám mellett)/

Szeretném megköszönni a lehetőséget Jaynek, hogy segített közzétenni és megosztani ezt az írásomat. Remélem hamarosan összetudunk hozni egy közös edzősvideót. Ha esetleg valakinek kérdése lenne, keressen bátran a személyes profilomon, vagy a CK Hungary-n keresztül. Jó edzést mindenkinek!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr715033048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.01. 10:30:42

Jo latni a kezdemenyezest,es remelhetoleg sok kovetoje is lesz a dolognak.
Azt lehet tudni,hogy lesz e sajat weblapjuk is,nemcsak fb oldal?
süti beállítások módosítása