HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

váratlan állóképesség, kettlebelledzés a gyurmák otthonában

jayworkout 2013.02.14. 21:47

érdekes napom volt. reggel, miután fél órája álltam a buszmegállóban, rájöttem, hogy ez a már nem fog jönni. (később kiderült, hogy de, egy óra késéssel jött). valahogy viszont el kellett jutni iskolába, szal gondoltam friss levegő, felpattanok a biciklire, faszaság. 36 perc alatt át is értem Kövesdre (18 km), és  időben ott voltam. jó volt. 
iskolában míg malter futkározott a pályán, én húzódzkodtam, feltornázkodtam meg majomlétráztam.
visszafelé a bicikli kicsit nehéz volt szembeszéllel és esővel. 

aztán most egy közös belledzést beszéltünk meg Vegitával és Gabival. nem tudtam, hogy konditeremben leszünk. :D Zsófi és Zsuzsi is jöttek.
egyébként elég nagy lehúzásnak tartom, 800 ft volt a diákbelépő, és a felszereltség: rengeteg fölösleges otromba gép, meg egy kis ilyen funkcionális rész, ahol egy bordás fal, két trx és sok bell volt.
hát halljátok... a sztereotípiák megelevenedtek. a konditerembejárók szinte összes típusa ott volt. :D a fogyni vágyó túlsúlyos ember, aki a futópadon SÉTÁL. ezt nem értem, ezért kifizet nemtudomhány ezret? az utcán nem lehet sétálni? (vagy futni). a cicababák kocogtak meg ilyen megnemmondom milyen gépen csináltak abszolút irreális gyakorlatokat. szomorú látni ezt a nagy átverést. szerintem ezek tényleg elhiszik, hogy ilyen fasságokra szükség van. mert a szabad súlyok, az oké. azt aláírom, hogy jól lehet velük izmot felpakolni, ha főleg ez a cél, de funkcionális gyakorlatokra is használhatók (felhúzás, lökés, szakítás, nyomás stb) meg max erő edzésre, de volt ilyen, hogy a csaj az egyik lábával így arrébb taszajtotta a kart egy gépen, aminek a végére súlyok voltak rakva. ez mit fejleszt? nagyobbat tudjál belsővel passzolni fociban? beszarás. amúgy elég furcsán nézett ránk mindenki, gondolom nekik ezek a gyakorlatok szokatlanok voltak. egyszercsak bejött egy jól megtermett fiatalember, 80 centis karral (és dicsőséges hassal), peckesen lefeküdt egy ilyen padra, beakasztotta a lábát és elkezdte visszafelé hajlítgatni, jól megpakolva súllyal, közben üvöltve és nyögve. hát az elején elég zavaró volt, hogy a kettlebell thrusterjeink közben röhögési inger volt rajtunk, de később szerencsére a fáradtság miatt már nem oda figyeltünk. aztán jött nézelődni a nagy sékjével a komoly gyúrós, aki nagy. aránytalan, de nagy. és a nagy, mint tudjuk, jó. pihenők közben nézelődtem azért én is, hogy ők miket csinálnak. aztán felfigyeltem egy érdekességre: a nagy izmos ember húzódzkodni készül.  na mondom, hajrá, nézzük mit tud. felkapaszodott és ilyen negyed húzódzkodásokat csinált (persze üvöltve), aztán lejött és elégedetten vigyorgott.én is vigyorogtam, mit ne mondjak. de egyébként kedves volt mindenki, köszöntek, kezet fogtak, amikor jöttünk, mentünk. szóval emberileg tényleg nincs probléma velük. csak azért sajnálom őket, hogy nem olvasnak többet (és értelmesebb dolgokat) az edzésről.

namaste!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr125081016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabyyy Convict 2013.02.14. 22:21:28

Futni szabadba a legjobb! Én is voltam konditeremben de ahogy mondtad tényleg lehúzás mivel itthon is tudsz edzeni :D te jó ég ??? negyed húzódzkodás?! az milyen ? :D hát a harci nyögéseket minden teremben lehet hallani..
Emberileg viszont jó emberek mert ez általában így van mindenütt köszönnek mindenkinek :)
csak úgy kíváncsiságból, nem próbáltál ki valamilyen gépet?

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.02.15. 07:08:02

Én is ettől vagyok kész a teremben, hogy emberek SÉTÁLNAK azon a kibaszott futópadon. Miért? Minek? Ennek egy súlyosbított formája, amikor még a levegőbe boxolnak is hozzá. Akkor sírok.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.15. 10:45:37

En a helyedben felpattantam volna a rudra utanna es csinalni csendben nehany "fegyenc" huzast. Csak ugy lazan. :)

Ezek az emberek a nagy fitneszatveres aldozatai,par honap mulva abba is hagyjak majd.

Arra lennek kivancsi,hogy a setalgato urge a futogepen,vajon kovet e valamifele dietat,vagy specialis taplalkozasi modszert. Van egy olyan erzesem,hogy nem es csak ettol varja a csodat.

harvy666 2013.02.15. 16:17:17

hehe enis szoktam teremben setalni telen nemolyan fasza setalni, kint a betonon meg nemfogom szarrafutni a terdemet :)

jayworkout 2013.02.16. 09:01:01

@Szabyyy Convict: nem igazán volt indíttatásom kipróbálni semmit. egy valamilyen padon csináltam sárkányzászlót

Nagy Laci RKC 2013.02.16. 12:53:11

:-)és ez szinte minden konditeremben így van...

Szabyyy Convict 2013.02.17. 18:45:56

@jayworkout: értem :D hát az is valami nem sok olyan ember csinál sárkányzászlót aki teremben edz. legalább is az itteni terembe edző "Kox zabáló" emberek tutira nem tudnak.

kallamor 2013.02.22. 17:13:31

Nekem jó a kondi, se guggoló keretet, sem fekvenyomot nem tudok most venni, a rúdak is drágák meg a súlyok is. Rendben hogy saját súlyos edzés otthon, de az nem tetszik. Ne nézzétek le azért azt sem aki súlyokkal esetleg gépekkel dolgozik, neki ez jön be, és nem tudhatjátok hogy nehéz-e amíg nem próbáltátok.

Szabyyy Convict 2013.02.22. 18:09:35

próbáltam...nehéz! Én sose néztem le azt aki keményen edzett, de azt igen aki teletömte magát kox- al és utána a semmire nagyoskodott teremben.

jayworkout 2013.02.22. 23:00:18

@kallamor: én senkit nem nézek le. írtam is, hogy sajnálom, hogy nem olvastak többet az edzésről, hogy mik a funkcionális és hasznos gyakorlatok. a szabad súlyokkal edzőket abszolút megértem, és az lehet is hasznos, ha jól csinálják. a gépekkel való munkában viszont a mozdulatok már elég távol állnak a valóságban előforduló és használható dolgoktól. de azt sem hibáztatom, aki azt választja, izomépítésre alkalmas, ha csak ez a lényeg. viszont akkor ne mondja, hogy ő erős. a testépítés NEM erőedzés, hanem esztétikai sport. és ezzel nem azt mondom, hogy nem nehéz, meg hogy nem dolgoznak keményen.

kallamor 2013.02.23. 08:44:41

Van olyan testépitő aki tényleg erős, nyilván vannak olyanok akik tényleg csak az izomépités miatt csinálják. Természetesen van ez a fajta ember is aki nagyoskodik, nem kell vele foglalkozni, ha nincs mögötte erő, az úgyis csak addig tart míg el kezd edzeni, és esetleg egy fele akkora ember simán nagyobb súlyokat mozgat. Nyilván kisebbségi komplexusa van csak így tudja kiélni, amíg nem szól be vagy ilyesmi addig le kell szarni.

Láttom a sétát is offoljátok futópadon :) Én csináltam egy hónapig minden nap jó dolog mert séta közben tudsz netezni, vagy tanulni szal több időd marad.

fittolder 2013.03.28. 13:56:42

Futópad, nyomógépezet...nem lehetne hogy ezek le is eddzenek helyettem?:-))

jayworkout 2013.03.29. 20:35:51

@fittolder: én azt szeretem a legjobban, amikor rádtesznek egy szalagot amit egy gép ráz és ez összevissza rázza a hasadat. zseniális. olyan nélkül le se lehet fogyni igazából
süti beállítások módosítása