HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

Fegyencedzés DVD-k és edzésnapló

jayworkout 2012.10.21. 19:43

mostanában egyre több "cukiság" jön ki a dragondoor-nál, de sajnos egyre inkább úgy érzem, hogy a lehúzásra megy ki a játék. elmentek felvenni egy DVD-t egy börtönbe.. hmm, egész jól hangzik. hátha kapunk valami extrát, a borsos árért (70 dollár a könyv, kb 15ezer forint). de sajnos nem kapunk semmi többet a könyvben leírt gyakorlatok videó változatánál. ami elszomorító, hogy már az első részben, a fekvőtámasz DVD-jénél csalódnunk kell. nem kapjuk meg a tökéletes "börtönfekvőtámaszt", ami a könyv végén van. ez sajnos tovább erősíti a gyakorlat kivitelezhetetlenségének lehetőségét.. de én továbbra sem adom fel. attól, hogy Amerikában nem találnak megfelelő embert, aki végre tudná hajtani, még mindig hiszem, hogy kitartó munkával és odaadással el lehet érni. egyébként a videón levő változatot csinálom én is a videómban. megkérdeztem Lakatos Pétert, hogy mi a véleménye a könyvben leírt fekvőtámaszról, azt válaszolta, hogy "elméletileg rövid karokkal és rövid felsőtesttel lehetséges kifordulás nélkül. " szóval ez sem túlságosan bíztató. egyébként ő az egykezes egylábas fekvőtámaszt részesíti előnyben. (ami bizony nehezebb, mint a kifordulásos zártlábas egykezes.)

Convict ConditioningVolume 1: The Prison Pushup Series
Convict ConditioningVolume 2Ultimate Bodyweight Squat Course
Convict ConditioningVolume 3: Leg Raises: Six Pack from Hell
Convict ConditioningVolume 4: Advanced Bridging: Forging an Iron Spine
Convict Conditioning, Volume 5: Maximum Strength: The One-Arm Pullup Series
Convict Conditioning, Volume 6: ? (ennek a címe még nem jött ki, de nyilvánalóan Handstand Pushup series)

az első rész a börtönfekvőtámasz, a második az egylábas guggolásról lesz, a harmadik a pokoli kockahas, a lábemeléssel, a negyedik a híd, az ötödik az egykezes húzódzkodás. egyelőre ezeknek van fent a címe. múltkor Zsoltival azt beszéltük, hogy vajon mikor fog kijönni a hatodik rész, amiben az egykezes kézenállásban fekvőtámasz lesz? valaki most nagyon edz a dragondoor-nál, hogy meg tudja majd csinálni 10 év múlva? :DDD




frissítés: mióta ezt a bejegyzést megírtam, már felpakolták a netre az első 5 részt. a fekvőről már írtam, hogy elszomorító. a guggolás, híd és lábemelés az oké. de ami kiakasztott, az az egykezes húzódzkodás. véleményem szerint fake a videó. és azért nagyon szomorú, mert olyan sokan meg tudják csinálni az egykezes húzódzkodást, hogy nem igaz, hogy pont egy olyat kellett belerakni, aki csak a negatívjára képes. igen, mert a dvd-n levő videón egy negatív van oda-vissza lejátszva. értem én, hogy nagy nevek az arcok és ez kell, hogy el tudják adni, de ez szerintem szégyen. és akkor ezután még kapunk az 5. dvd bonus material részében egy kis előzetest az egykezes kézenállásban fekvőre, ami szintén fake. leengedi magát a csávó, de még csak nem is szépen lassan, hanem az alsó ponton belezuhan (tehát nem elég erős, hogy koordináltan engedje le magát) és ezek után hirtelen bazi nagy erővel és lendülettel visszanyomja magát, amíg a bal lába egy valóságtól nagyon távol álló indokolatlan rángást csinál. azért ennél szebben is megcsinálhatták volna, így lerí róla, hogy oda-vissza van lejátszva ez a felvétel is. és ez az egész szerintem kibaszás azokkal, akik 70 dollárt (15 ezer forint!) fizetnek ezért. hogy megkapják a felvételt olyan emberekről, akik nem tudják megcsinálni az adott gyakorlatot. de akkor minek adjunk ki dvd-t? hát mert jó sok pénz van belőle...

a másik újdonság:

tehát kurvajó sajáttestsúlyos edzésnapló. egy kedves barátom jóvoltából ma elolvastam, mit tartalmaz. gyakorlatilag semmit. az elején leírja, hogy mennyire fontos az edzésnapló vezetése, mert az tartja fent a motivációt, abban láthatjuk a fejlődésünket, a kis dolgokat, amiket alapból nem vennénk észre. ez eddig oké is, ugyanez a véleményem az edzésnapló írásról, kell. ezután egy motivációs kép, egy oldal oszlopokkal és sorokkal, amik fölé oda van írva, hogy gyakorlat, sorozat, ismétlések, stb. és így tovább.

a képek melletti kis szövegekben gyakorlatilag semmi újdonságot nem találunk: mennyivel jobb a húzódzkodás a gyurmánál, csináljunk robbanékony szériákat is... satöbbi satöbbi. az egész az előző könyvekből bemásolva.
szóval semmivel nem nagyobb cucc, mintha egy vonalas füzetbe írnál, vagy blogolnál :) 
de nyilván ezt nem nekünk találták ki, hanem az amerikai huszároknak, akiknek ilyen cuccok kellenek az edzéshez. de egyébként szerintem ez pont az eszköz-nélküliség ellen van. feltehetnénk a kérdést a dragondoornak, tényleg szükségünk van egy ilyen csillogó-villogó edzésnaplóra nem elég egy sima füzet, ahogy azt az első részben ajánlja? írjunk inkább blogot barátaim, én azt mondom :D

ha érdekelnek az elmélkedéseim a fegyencedzésről, jobb oldalt megtalálhatod a többi írást a "Legfontosabbak" címszó alatt.
ha máskor is szeretnél olvasni efféléket, tetszikeljél a facebookon, ott mindig egyből megosztom, ha van valami újdonság

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr134861551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.07. 17:22:47

Ez egy vicc. Nekem amikor a harmadik konyvrol volt szo meg a keszulo dvd-rol,nekem mar ott egy kicsit gyanus es penzszagu volt a dolog. Foleg,hogy az elso konyvben valahogy ugy irja,hogy "az edzeshez nincs szukseged csillogo dolgokra,dvd-re meg egyeb szarsagokra" Es most meg lam van mar edzesnaplo is.
De ok ez meg rendben is van az amcsiknak ez kell ahogy irtad is de az,hogy a dvd-ken a gyakorlatok fake-ek. Hat vazz ez mi?! Ezzel ala assa az egesz szellemiseget. (Sorry de angol geprol irok ezert nincsenek ekezetek.)
süti beállítások módosítása