HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

nagyon megy ez !! buliiiii

jayworkout 2013.05.24. 22:47

délelőtt 10.30:  Insanity - Power & Resistance - megjött a pulzusmérőm.

pulzus
max: 200
nyugalmi: 58
munka: 142
bemelegítés: 115-129
zsírégetés: 143-164

frissítés
az értékeket magamnak számoltam ki, a saját adatokból. az aerob zóna tetején fogok dolgozni, kifulladás nélkül, hogy ne bontson izmot, csak zsírt, és ne fárasszon ki teljesen, mivel két edzésem van egy napon, és nem akarok maximumon dolgozni egyfolytában.

regeneráló: zabkása

délután 19.00:

A.

húzódzkodás 
teljes húzódzkodás @24 kg - 4 x 8 - jóóval szebb forma, mint utoljára. tetszett.
teljes húzódzkodás két kötélen - 3 x 9 - egyelőre a fogás nehezebb, mint maga a húzódzkodás. izgalmas gyakorlat! fitbuilderen találtam
szűk húzódzkodás felső fogással, V-tartásban - 5 x 8 - az Arrow ihletett meg. Crixus keménykedett vele a szigeten. én kicsit megnehezítettem :D

ha jól számoltam az 99 húzódzkodás. gyúrás van!

mérleg
elülső mérlegbe emelés - 2 x 6
behúzott lábbal tartás
hátulsó mérleg - behúzottból lábkinyújtások

fogás 
felemás törülközős függeszkedés - 2 x 20 mp  
emelőkaros fekvőtámasz ujjakon - 1 x 3 - mindkét kéz

támaszmérleg
könnyített támaszmérleg - fekvőtámasz tartásban karokra terhelés - 5 x 20 mp 
láb kitartás hátra hason fekvésben földszint felett - 1 x 40 mp

fekvőtámasz 
egykezes egylábas fekvőtámasz - 4 x 6 - mindkét kéz - nőnek a számok! az utolsó ismétlésnél, amint préseltem a levegőt ki, apa jön a folyosón: hát te meg mit sziszegsz? 
:D :D

Lakoma: hagymás csikremell, párolt zöldségek, sárgaborsó főzelék

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr815316592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

confidenceandpower_Flóra · http://confidenceandpower.blogspot.hu/ 2013.05.25. 08:31:26

Jay, ne csináld! A zsírégető zóna hülyeség, és te nem szoktál bedőlni ilyen ostobaságoknak.

jayworkout 2013.05.25. 10:00:40

aerob állóképesség zónája, akkor inkább így írom. és azért írtam zsírégetés zónájának, mert ha efölé mennék, az már hosszantartó anaerob mozgás lenne, ami nem kímélné az izmaimat, és abból is veszítenék, nem csak zsírból.
plusz így, hogy két edzésem van egy nap, azért oda kell figyelni a terhelésre. most ezt a módszert tesztelem.

jayworkout 2013.05.25. 11:26:56

vágom, hogy az anaerob/ aerob hirtelen változtatós intervall edzés a leghatékonyabb zsírégető, de az izmot is bont... + nem akarom csúcsra járatni magam egyfolytában, mert a test nem egy gép :)

jayworkout 2013.05.25. 11:33:19

inkább egyértelműsítettem a bejegyzést :D

Vonyisz 2013.05.25. 14:41:09

energiafelhasználás sorrend:
1. szénhidrát vérből
2. szénhidrát-raktárakból (májban, izomban)
3. szénhidrát fehérjéből (izomban)
4. zsír(közvetlenül és ketontestek felhasználásával)

a 4. pont csak akkor kapcsol be, ha
A) nem túl intenzív a mozgás
B) a vércukor szintje alacsony

a szintek között gördülékeny átmenet van, kivéve, hogy a 4. szintet kiüti egy picike cukorka is

amiket írsz, arról szól, ha jól értem, hogy keresed saját magad számára a 3. szint lerövidítését. tudom ajánlani ehhez ádám éva sote tanár videóit és előadásanyagait, szendi gábor paleo munkás könyveit és cikkeit, ciklikus ketogén diéta leírást illetve ezekből az idevágó részeket...

röviden: a gyorsan felszívódó szénhidrátok (tészta, kenyér, fagyi, csoki) és a gyorsan felszívódó fehérjék teljes kiiktatásával ezek lassabb verziói (zöldségek és húsok) elérhető, hogy mindig legyen a vérben kis cukor és fehérje. a 4. pontot könnyű bekapcsolni a bevitt zsírmennyiség növelésével, paradoxon tudom. a 3. pont fő ártalmát: a fehérjevesztést pedig pótolja rögtön a vérben lévő fehérjemennyiség (edzés utáni 1-2 óra alatt). a túlzott fehérjebevitel ésvagy szénhidrátbevitel következménye a zsírraktárak növekedése és a zsírégetés teljes leállása, azaz a 4. pont teljesen blokkolva van (merthogy van vércukor).

röviden: mkk.szie.hu/dep/aeet/tanweb/termelet/acsere/acs/text_acs.htm

hosszabban: physiology.elte.hu/eloadas/kiegtanar_elettan/izom_mozgasszabalyozas_2009.pdf

physiology.elte.hu/eloadas/kiegtanar_elettan/szenhidrat%20anyagcsere_2009.pdf

ez utóbbinál a 18. oldalt különösen ajánlom

Vonyisz 2013.05.25. 16:40:10

biokemiaea.uw.hu/14_glikolizis-glukoneogenezis.ppt‎

jayworkout 2013.05.25. 20:20:41

köszi! a "rövidet" elovastam. talán nem olyan régen követsz, ezért nem tudhatod, de csokit, fagyit kenyeret nem ettem már vagy 2 éve. tésztából is csak durumot, ritkán. egyébként a kajám rendberaktam teljesen most, időszakos böjtölök, ez pont attól jó, hogy garantálja az alacsony vércukorszintet és a megfelelő inzulint.
egyébként nem sok zsír van rajtam, csak most tudod nyárra ki kéne maxolni a testem. :) 2 hét ment le az Insanityből és már látható az eredmény, a 3. pár kocka alatt van még egy kis felesleg.

szóval te is úgy gondolod, hogy hasznosabb az egész insanityt az aerob zónában tolni, mint kifulladásig maxolva? mert én már most eredményesebbnek érzem így

Vonyisz 2013.05.26. 14:05:57

mit értesz insanity edzésen? TE hogyan csinálod? van testzsír% célod? most hol tartasz ebben?

az éhezés nem játszik, mert az izmok fehérjéket veszítenek (az éhezés elején a ketózis beállásáig 1-3 nap és a végén kb 20-30. naptól a teljes leállásig).

az intenzív edzések alatt nincs esély zsírt veszíteni, a 3-5 óra futás pedig nem mindenki lehetősége/álma...

ckd-val még alvás közben is tudsz zsírt égetni, ennél jobb zsírcsökkentő programról nem tudok.
a ckd-nál az agy átállása a legnehezebb, ez több napba, először egy hétbe, utána egyre kevesebb napba kerül. ha beállt a ckd tényleg nem üti ki a heti 1-2 nap szénhidrátfeltöltés. ckd-nak része a túlpörgetett edzés (szénhidrát kiürítés pl) bizonyos napokon.

sok sikert a hasizmok felszínre hozásához!

jayworkout 2013.05.26. 14:55:07

www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8
ez az ugrálós faszkodás. most elkezdtem csak aerob zónában csinálni egy jóbarátom ajánlására (aki most végzett edzőit, és tanult a pulzustartományokról), eddig kifulladásig toltam. de már most látszik, hogy így eredményesebb lesz.

az időszakos böjt nekem bejött, már lassan két éve csinálom, és jön fel az izom. tudom, hogy van izomépítésre hatékonyabb diéta, de ez tetszik és tudom tartani mindig. és még egészséges is.

ezek kicsit korábbi képek, már jobb, mint itt, de csak hogy kb el tudd képzelni
m.cdn.blog.hu/ja/jayworkout/image/2%20hete%20(1).jpg
m.cdn.blog.hu/ja/jayworkout/image/2%20hete%20(2).jpg

szóval a lényeg, hogy nem a legintenzívebb edzésekkel fogytam le eddig, és erre most jöttem rá.

egyébként, ha érdekel:

jayworkout.blog.hu/2012/05/02/a_lehetetlen_nem_letezik_732
jayworkout.blog.hu/2012/12/28/mit_lehet_elerni_egy_ev_alatt

jayworkout 2013.05.27. 19:09:07

@Vonyisz: hűha. nem könnyű anyag, el fogom olvasni, ha vége az érettségiknek. egyébként olvastam ezt

www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_05_mrk823_ultimate_diet2.php

és eléggé megfogott a dolog. úgy döntöttem, hogy végigcsinálom a mostani programom (az insanity végéig, azaz július közepéig). és ha akkorra nem értem el a kívánt testképet (superstrong.ch/wp-content/uploads/2012/04/lazar-angelov-bodybuilding-fitness-3.jpg hahaha), akkor kipróbálom.

köszi a tippet!

Vonyisz 2013.06.01. 16:39:49

@jayworkout:

ha jól értem a ckd ill ud2 megpróbálja a lehetetlent: zsírégetés+izommegtartás+izomépítés

1. zsírt csak akkor égetsz, amikor a vérben nincs cukor, inzulin alacsony, stb. ketózis feltétele ezen kívül (tehát hogy nemcsak zsírt égetsz pl izmokban, hanem az egész szervezet energia ellátása átáll a zsírevésre) a folyamatos zsírbevitel (1:1 ill 1:4 arányban, ez utóbbit nyugodtan túlzásba lehet vinni, gyorsítja a ketózis beálltát, saját tapasztalat)

2. izom csak akkor épül, ha van inzulin

na ez a dupla passz. akárhogyis ez esetben az tudod kihasználni, akár saját magadra szabsz egy menetrendet, akár követsz egy meglévőt:

A) a ketózis időben lassan alakul ki, lassan változik

B) inzulin rögtön emelkedik, ahogy van vércukrod

és szerencsénkre:

C) a hosszú idejű ketózist kis vércukor mennyiség csak tompítja, nem üti ki teljesen, de az inzulin meglódul (izomépülésidő)

azaz: hogy mennyi Nálad épp a hosszú idő, amíg kilalakul, majd beáll a ketózis, hogy mennyi az a szénhidrát, ami segíti a fehérje (és cukor) beépülést az izmokba, ez egyéni. két tippem van ezzel kapcsolatban.

EGY) amikor már csinálod egy ideje, akkor akár naponta, két naponta eljöhet a gyorsan felszívódó szénhidrátok ideje (szerintem csak gyümölcsöt érdemes), szigorúan számolva a cukor mennyiséget és közben értékelve az edzésben, izmokban az eredményt (erő, látvány stb).

KETTŐ) lassan felszívódó szénhidrátok (zöldségek) folyamatos evészete, akár napjában többször is, számolva szintén. a leírások alapján: van aki bírja 50g/nap lassú szénhidráttal tartani a ketózist

DE az eleje önkínzás és szenvedés. szigorúan 20g alatti napi szénhidrát bevitel. gyümölcs nyista. napokig. napi 250-500g zsír bevitele az elején lerövidíti a szenvedések napjait. ebben az időszakban (közben edzel meg ilyesmi) nagyon meg tud lódulni a teherbírás, vérkeringés, edzés intenzitás/hossz, elmarad az izomláz (merthogy nem cukor ég, így nincs tejsavmaradvány). ilyenkor neki tudsz lódulni egy 20-40 km-es futásnak stb... a zsírkilók csakúgy röpködnek lefele... / később a bevitt zsírmennyiség saját tapasztalatom szerint inkább legyen rendszeres, napi 3-5, mint sok, azaz 50g is elég lehet naponta, pl 5x10g, ami egész baráti

ha soknak tartanád az 500g/nap zsírt, akkor csak egy kis biosz így zárásnak: ha a szervezet fontosnak tartja, akkor akár 300g cukrot is tud belökni a vérbe naponta úgyis hogy egy mikrogram cukrot/szénhidrátot nem eszel meg...

ketózis alatt a vitamin/mikrotápanyagpótlás életmentő, de ez adódik az étrend jellegéből

sok sikert, most én is pörgetek egy durvaketózishónapot...
süti beállítások módosítása