HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

Fegyencedzés 2. - Börtönedzés haladóknak

jayworkout 2012.06.26. 12:07


igaz, már korábban elolvastam a könyvet angolul, de addig nem láttam értelmét összefoglalót írni róla, amíg nem jelenik meg nálunk, mert úgyis most fog eljutni a legtöbb emberhez. 
először féltem, hogy a második könyv csak az első sikerét kihasználó pénzhajhász cucc lesz, de nem. tökéletes kiegészítése és folytatása az elsőnek. aki sajáttestsúlyos edzéssel foglalkozik, mindenképpen be kell szereznie.
a magyar fordítás egyébként tetszett, ötletes. sajnos van benne több sajtóhiba is, a legszembeötlőbb, hogy a rávezető és a teljes hídnál meg a teljes elülső hídnál mindhárom gyakorlatnál ugyanaz a két kép van. ejnye, jobban átnézhettétek volna, mielőtt kinyomtattok ezer könyvet...

Al és Danny Kavadlo. erős csávók. a saját zenéik viszont elképesztően idegesítőek, a gitározás nem megy olyan jól :DD

az első részben megismerkedhetünk a szárnysegédizmok kiváló edzés módszereivel (amiket már használok, mióta elolvastam először angolul).

I. a Fogás
edzésével megismerkedhettem volna hamarabb is, amikor annyit szenvedtem a felemás húzódzkodással. tapasztalatom szerint mindenki, aki eljut odáig, ott szokott huzamosabb időre lelassulni a fejlődéssel és szívni. hiába volt meg a karom ereje, hogy felhúzzam magam, az ujjaim egyfolytában csúsztak lefelé, nem tudtam elég erősen szorítani a rudat. 1-2 ismétléseket tudtam csak végrehajtani. a "vasmarok és erős alkar" fejezet segít megszerezni az áhított fogáserőt, ha időben kezded el edzeni, mire az egykezes témákhoz jutsz, semmi problémád nem lesz. király! 
2 elemből áll ez a rész: függeszkedés és ujjakon végzett fekvőtámasz.
jómagam az előbbiben a negyedik lépésnél járok : az Egykezes függeszkedésnél. (a kettőben 8 lépéses gyakorlatokkal dolgozik Wade barátunk, tehát a 8. a mesterlépés: a függeszkedésnél jelen esetben a Törülközős egykezes függeszkedés)
a "mesterfogás" másik alappillére az ujjakon végzett fekvőtámasz, amit a Fegyencedzés fekvőtámasz progressziójával kell felépíteni és eljutni az egykezes ujjbegyes fekvőtámaszig. (aztán mehet tovább a kézenállásban fekvőtámaszra).  ABSZOLÚT MESTERLÉPÉS:  Egykezes kézenállásban fekvőtámasz szabadon, támasz nélkül UJJAKON :)
én jelenleg a szűk fekvőtámasznál járok.

nagyon tetszett, hogy a végére a gyurmák helyretételének érdekében berakott egy Fegyencedzés- erőpróbát :D
"Ezek a fickók mindig azt mondják nekem, hogy a calisthenic kéztechnikák túl "könnyűek" ahhoz, hogy egy jó kis edzés kerekedjen ki belőlük."
a Fegyencedzés-erőpróba:
1. Hármas törülközős függeszkedés: kezenként 1 perc
2. Húzódzkodás mutatóujjal: 10 ismétlés
3. Egykezes fekvőtámasz ujjbegyeken: kezenként 5 ismétlés
4. Fogásváltás: kezenként 10 ismétlés 

II. a Zászló
az egyik olyan gyakorlat, ami mindig elérhetetlennek tűnt nekem a videók alapján. úgy gondoltam sokáig, hogy valaki vagy megtudja, vagy nem. szerencsére a Fegyencedzés 2-ben egy sor gyakorlaton keresztül elérhető távolságba került :D
az Átkulcsolós zászló (clutch flag) nekem nem okozott túl nagy bonyodalmat, elsőre sikerült a mesterlépés. http://jayworkout.blog.hu/2012/03/13/sikerek_617 
de említi is Wade, hogy nem kell mindenkinek minden lépés.
viszont az Eltoló zászló... az már nem olyan, hogy bárkinek elsőre is sikerüljön. de megéri a rengeteg gyakorlást: véleményem szerint egyike a leglátványosabb technikáknak a calisthenicben. lehet vele villogni :D
és amellett, hogy látványos, piszok erős oldalsó láncot építhetsz fel vele. aki megszállottja a calisthenicnek (mint én) és mindenhol erős akar lenni, annak előbb-utóbb eljön az ideje, hogy szembetalálja magát a gyakorlattal.
érdemes megemlíteni Dominic LaCasse nevét, aki az egyik kedvenc erősportolóm. mindjárt meglátod, miért.



ő tartja a világrekordot az eltoló zászlóban:


III. a Nyak
a jelenleg kedvenc gyakorlatomat tartalmazza ez a rész. óvatos és lassú progresszióval felépítve tökéletes nyakedzés. (persze természetes, hogy óvatos legyen, mert a nyakunkat nem túl nehéz kitörni)
rávezető és teljes verziójú elülső és bírkózó híd. jó kis gyakorlatok. de miután ezeket kimaxoltam, ki kellett próbálnom a továbblépést. és beleszerettem. a könyv így ír róla: "A fenti képen kiváló calisthenic-sportoló edzi a nyakizmait "fordított híddal": felmegy fejenállásba a falnál, majd a homlokán gördül előre és hátra. A kezeit nem használja. Úgy csinálja, hogy az egyik halántéktól a másikig gördül, azután a tarkóra, hogy minden izmot egyenlően megdolgoztasson. Ezt csak haladók próbálják ki, ha kérhetem! Felügyelet nélkül, otthon túl veszélyes!" :) persze még segítek enyhén a kezemmel, de már közel vagyok a kéznélküli hardcore verzióhoz :D

IV. a Vádli
gyengétől a pengéig, rengeteg és nagyon ötletes nehezítési módszer súlyok nélkül. tökéletes vádli edzés, nincs szükséged másra! a végén különösen tetszik a "Haladó tippek vádlira" rész, amiben nagyon jó vádligyilkos "szétégető" technikák vannak. nekem ez különösen hasznos, hogy jobb legyen a súlypontemelkedésem, mert még a nyáron célom elérni a zsákolást.bár sokan mondják, hogy a 174 centimmel ez lehetetlen, de aki ismer, az tudja mi a véleményem a lehetetlenről... :)
_____________________________________________________________________________________________

a második rész az ízületek edzéséről szól

nagyon örülök, hogy ezt a részt is belevette Wade, mert soha nem foglalkoztam igazán nyújtással és emiatt "lelkiismeret furdalásom" volt. de valahogy belül mindig azt éreztem, hogy a calisthenic gyakorlatok mellé nem kellenek nyújtások, mivel természetes mozgások és nem kötnek be. és jól is gondoltam, mert ezek az erő gyakorlatok nem csak erő gyakorlatok, hanem aktív nyújtások is. 
a könyv mindössze három gyakorlatot ajánl teljeskörű nyújtásként: a Hármasbefutó (Trifecta):
1. a Híd
2. az L-tartás
3. a Csavart ülés

az első kettő valójában része az alapvető Mesterhatosnak, csak nem tartásként. így azok első sikerültek is könnyedén, a Csavart ülésből nekem a negyedik megy könnyedén az ötből. az L-tartást pedig már továbbfejlesztettem V-tartásba.
úgy döntöttem én is elvégzem majd minden reggel, olajozásnak :D jólesik csinálni, egyáltalán nem megerőltető és felfrissít. jó lenne, ha a sok testépítő is csinálná, mert helyrehozná a kötött izmaikat. de valószínűleg, ha meg kellene próbálniuk őket, beszarnának. de van, aki menthetetlen. mindenki döntse el maga, mi a fontos neki.

_____________________________________________________________________________________________

a harmadik rész az életmódról szól

időtöltések: rengeteg hasznos bölcsességgel, hogy miért éri meg tisztán élni, hogyan befolyásolja ez az edzést. érdemes fontolóra venni, mi az igazán fontos.
börtönétrend: táplálkozási tanácsok. bár ez a része szerintem főleg az amerikaiaknak szól, ennél azért illik igényesebben figyelni az étkezésre, nemcsak az edzés, de az egészséged miatt is. 
gyógyulás: ez a rész rendkívül hasznos, részletes segítség, ha sérülést szerzel.
az elme börtöne: imádom ezt a részt. leírja azokat a démonokat, amikkel mindenki találkozik, aki elkezd edzeni: a kissebrendűségi érzés, elbátortalanodás, fájdalom, öregedés, fásultság, időhiány. hangsúlyozza a motiváció szerepét, ami szerintem kulcspont, akármilyen edzést is végzel.
_____________________________________________________________________________________________

bónuszfejezet: vasgyúrás a börtönben

mítoszokról van szó, ahogy a külső világ elképzeli a benti világot. " Azok a fickók bent biztosan egész nap súlyzóznak és még nagyobb állatként jönnek ki". ír a börtönkonditermek helyzetéről, az ottani kevés testépítő próbálkozóról. érdekesség ez a fejezet.

hát erről szól a Fegyencedzés2  -370 oldala- tömören.
azt mondom, ha komolyan veszed az edzésedet, vedd meg ezt a könyvet. tökéletes folytatása az első résznek. kíváncsian várom a harmadik részt, ami elméletileg nyár végén jön: a robbanékonyságról, a túlélőképességről és a dinamikáról szól majd. 

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr994611800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi. 2012.06.26. 13:37:51

jól hangzik, jól hangzik..:)

Giozo · http://ccedzesem.blog.hu/ 2012.06.26. 16:15:37

Szép összegzés:) Így akkor én már nem is írok:D

jayworkout 2012.06.26. 17:25:04

@Csabi.: hátigen, irány megvenni! :D

@Giozo: köszönöm. már miért ne írnál? írjad csak! :D

Giozo · http://ccedzesem.blog.hu/ 2012.06.27. 06:23:12

Hát kb azt írnám le amit te:)

Bajzath RKC 2012.07.01. 09:45:58

Talán ezt még nem ismered....
Balance workshops
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wwIqDuJXAME#!

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.07.01. 13:04:38

@Giozo: Azért írd le a tapasztalataidat nyugodtan. Több szem többet lát ;)

jayworkout 2012.07.02. 17:22:03

@Bajzath RKC: köszi Attila! egykezes varjútartás.. hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe? :D klassz dolgok egyébként!

@Giozo: írjad csak, várjuk :D

Isildur · http://convict.blog.hu 2012.07.04. 02:20:09

Nyár végén jön? Hmm...
Én úgy tudtam, csak 2013 elején.

jayworkout 2012.07.04. 08:36:37

igazad lehet, ezt nem írta le konkrétan.
"This summer I'll be working on Convict Conditioning 3. I have massive hopes for that book. I'm getting excited thinking about it right now!"

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.13. 09:57:48

"de valószínűleg, ha meg kellene próbálniuk őket, beszarnának." Ezen hangosan felrohogtem. :DD

Epp ma mondtam egy "kondis" koleganak,hogy vegre sikerult a bicska guggolast tokeletesen vegrehajtanom,teljesen leereszkedve. Mire O: Igen en is probaltam mar de egyaltalan nem megy.

:P :)

kisfegyenc 2014.01.04. 10:53:56

Üdv Jay!
Az a helyzet hogy gerincproblémák miatt nem tudom megcsinálni a teljes hidat, és így a birkózó hidat sem. De nagyon szeretném a nyakamat edzeni és az elülső hidat viszont megtudom (a teljes verzióból is tudok pár ismétlést). Nyakra elég ha csak az elülső hidat csinálnám ? Az a nyak összes izmát megedzi, vagy csak a torok, és az oldalsó nyakizmokat ? (ezt a könyv nem írja, ha jól emlékszem)

jayworkout 2014.01.04. 11:27:34

@kisfegyenc: szia, sajnos ezt nem tudom megmondani, de amit tudsz, azt mindenképpen csináld. egyébként is a nyak edzése, ha nem vagy bírkózó, teljesen választás kérdése, semmi problémád nem lesz, ha kihagyod. :)

Simms 2014.02.21. 16:37:10

Helló Jay!

Én még új vok a blogodon. A fegyencedzésbe jártasnak mondanám magamat vagyis inkább olvasottnak. Az első résszel még 2011-ben ismerkedtem meg és még ebben az évben sérültem meg, mint később kiderült elég komolyan. 2013 júniusában vállműtétem volt.
Most újra kezdtem az egészet. Az elejétől.
"Jó magaviselet" edzésprogramot csinálom. 2-3 lépésnél járok a mester 6-os gyakarlatainál.
Egész jól haladok, de érzem h valami hiányzik, h valami nem stimmel.
Elolvastam a Fegyencedzés 2. részét és rájöttem h ez az ami hiányzott nekem: nyaki edzések-izületek megerősítése-nyújtás!
Viszont nem mindent értettem meg. Ebben kérném a segítségedet.
Először is a bemelegítésekkel és a nyújtásokkal vannak problémáim-kérdéseim:
- Nyak edzése: -Hiányoznak képek, gondolom ezt mindenki észre vette. Hol lehet pótolni
őket?
- Csak akkor kezdjük el a nyaki edzést(bírkozóhíd+elülsőhíd), ha már
eljutottunk a mesterhatoson belül a teljes híd gyakorlathoz?
- Ha „csak” simán a híd gyakorlat 10 lépését csinálom, az is edzi a nyakat
ugye?

-Nyújtások: -Sorozatok között milyen (aktív)nyújtásokat csinálsz?
- Milyen gyakorlatokkal-nyújtásokkal melegítesz be, még mielőtt elkezdenéd
az edzést? Gondolok itt nyak-vállak-karok-könyök-csukló-geric-csípő-térd-boka
bemelegítésére!
A napi edzések után, mikor már minden aznapi gyakorlattal végeztél lenyújtasz?

- Most hogy még csak 2-3 lépésnél járok minden mester 6-os gyakorlatoknál (kivéve: híd és kézen állva fekvő), most is alkalmazhatom a „Hármasbefutót”?
-A „Hármasbefutót” ugye csak a pihenő napokon lehet használni?
- A „Hármasbefutónál” , mind a három gyakorlatnál ugyanazt a lépést kell csinálni?
Pl.: Ha az L-tartásnál a 3 lépésnél járok akkor a másik kettő gyakorlatból is max a 3. lépést csináljam?
- Te már sérültél meg edzés miatt?

jayworkout 2014.02.22. 10:12:28

@Simms: szia,
-a nyakedzéshez a helyes képekhez töltsd le az angol verzióját a könyvnek :)
-már nyugodtan elkezdheted most is.
-a fegyenc 1-ben lévő híd edzésre gondolsz? az nem edzi a nyakat
-sorozatok között olyan aktív nyújtást végzek, ami ellentéte annak, amit csinálok. pl ha húzódzkodás van, akkor pihenőidőben fekvőtámasz tartás, fordítva meg: ha fekvőtámasz van, akkor függeszkedek
-a bemelegítés nekem a klasszikus tesi óráshoz hasonlít :D + kis ugrálás, keringésfokozás
-nem szoktam sokat nyújtani, úgy gondolom, hogy a saját testsúlyos gyakorlatok szépen lenyújtják egymást, a húzó izmok használata közben lenyújtják a toló izmokat, és így tovább
- a hármasbefutót persze, ha megy
- nem, ezek különállóak, mindből azt, ahol tartasz.
- szerencsére nem. fokozatosan, elővigyázatosan és biztonságosan edzek, nem sietek a minél gyorsabb és nagyobb fejlődés felé, az egészség a legfontosabb.

Simms 2014.02.22. 14:18:07

Hello Jay!
A kérdéseimet feltettem face-n is neked. Ott akkor már nem kell válaszolnod.
Köszi h ilyen hamar visszaírtál.
Már szedem is az angol könyvet :)
Az én legnagyobb bajom az az hogy akármit edzek szinte(fegyenc 2-3 lépések) mindig bedurran-beáll és fáj a nyakam. Utána olvastam, a vállműtétek után nagyon gyakori a nyakfájdalom.
Ezért is érdekel annyira a nyak edzés.
A másik főbb gondom, h recseg-ropog minden izületem, pedig csak 24 vagyok. Ezért érdekelt annyira a bemelegítés és a nyújtás.
Amugy te minden nap edzel?
Vannak kardiós napjaid is?
Egyébként te hiszel abban h a fegyencedzésnél h ha egy nap két gyakorlaból(pl. fekvőtámasz és lábemelés ) megcsinálsz mondjuk 2x15-t mind2 gyakorlatból + ugye a bemelegítés amit az elő lépésekből van, szóval a lényeg h ilyen mennyiségű edzéssel is lehet nagyott fejlődni-erősödni???
Neked milyen edzésterved van? Minden nap csinálsz szinte mindent? (persze mikor nem kardió napod van)

Simms 2014.02.23. 00:40:36

Az előzőhöz hozzáfűzném h igazából keveslem h 1 gyakorlatot csak 1x csinálok egy héten.

jayworkout 2014.02.23. 19:29:35

@Simms: kezdetnek teljesen jó a fegyencedzés, de természetesen ha azt érzed, hogy "nem elég", akkor már bírsz többet is, lehet csinálni. nem szentírás a könyv. kísérletezni kell saját edzésterv írásával.
én jelenleg saját testsúlyos-súlyzós hibrid edzést csinálok. majd később fogok írni erről.

ha kevesled, és azt érzed, hogy nem fejlődsz, akkor próbáld ki, hogy többször csinálod a dolgokat, újrakevered. és megnézed, hogy úgy jobb-e a fejlődés.

kísérletezni-kísérletezni. nincs Egy tökéletes edzésterv, mert mindenki más. ki kell tapasztalni. ha működik, csinálni, amíg fejlődsz. ha lassul/leáll, akkor újrakeverni a lapokat. ennyi.

Simms 2014.02.23. 20:17:39

A sorozatok közötti aktív nyújtásoknál írtad h ha fekvőket csinálsz akkor nyújtásként függeszkedsz.
Ilyenkor be van hajlítva a kezed? Magyarul felhúzod magad és ott tartpd magad jó pár másodpercig?
Ugyan így ha húzódkodsz akkor utána nyújtásként fekvőtámaszba vagy, de akkor az alapállásba vagy lent a földön tard magad?
Nem tom h mennyire volt érthető amit írtam....

Simms 2014.02.24. 15:49:43

Ne haragudj h az elmúlt pár napban ennyire rád szálltam.
De az eredményeid azt sugalják h érdemes rád hallgatni.
Volna egy hatalmas kérésem!
Nem tom h mennyire oldható meg, de tudnánk olyat csinálni h megbeszélünk egy napot-időpontot és Facebook chaten dumálnánk. Addigra összegyűjtöm az összes kérdésemet meg mindent és akkor nem lesz ilyen vontatot ez az egész. Benne vagy? :)

Hmm ezzel a "nyújtvával" megleptél... :))
Az a baj h még mindig nem vok teljesen tisztában az aktív nyújtással.
A hármasbefutó előtt is érdemes gondolom bemelegíteni.

Simms 2014.03.05. 10:00:43

Valaki csinálja rendszeresen a hármasbefutót?
Ha igen, akkor minden nap vagy csak a pihenő napokon mikor nincs edzés?
A hármasbefutó előtt is illik úgy bemelegíteni mintha edzenénk?
Nekem az L-tartással vannak gondjaim.
Az első lépéssel is megszenvedek, gyakorlat közbe nagyon erőlködöm és remegek. Utána nagyon fájnak a könyökeim.

jayworkout 2014.03.05. 11:13:53

@Simms: facebook oldalon keresztül írj nyugodtan :)
a hármasbefutó előtt is kell melegíteni egy kicsit igen. ha az első lépés is nehéz, könnyítsd még tovább valahogy.

Simms 2014.07.22. 16:33:42

@jayworkout:
Helló Jay,

egy teljesen más téma. Al Kavadlo.

Csupán pár hete bukkantam ráFB-on , felismertem a Fegyenec2 borítóról.

Aztán utána vettem észre h volt egy interjú is vele már,

Elégé le vagyok maradva. Egyébként elég jó az interjús kérdések.

Viszont nekem volna pár kérdésem Kavadlo-ról.

Láttam h van több könyve is. Valaki olvasta valamelyiket is?

Egyáltalán érdemes elolvasni, tud valami újat mondani a fegyenc után?

Magyar nyelven is megjelennek majd a könyvei?

Kavadlo is volt börtönbe? :) Simán el lehet róla képzelni, nem mintha változtatna valamin is.

Ha már 20 éve edz elmondása szerint, miért nincs fele akkora mint a gettó király Hannibal?

jayworkout 2014.07.23. 13:42:48

@Simms: szia, a rúdra fel!t még angolul olvastam, hasznos gyűjteménye a gyakorlatoknak. épp most jelent ez meg magyarul. nem tudok róla, hogy lett volna börtönben :D :D :D azért nincs fele akkora se, mert nem eszik eleget meg nem olyan volumenű edzést csinál véleményem szerint.

Simms 2014.07.23. 22:24:07

pontosan mit értesz a "nem olyan volumenű" edzés alatt?

jayworkout 2014.07.24. 07:43:46

@Simms: azt, hogy Kavadlo a videóiból következtetve sokkal kevesebbet edz. megy az erőedzés, szépen megcsinál egyes gyakorlatokat, de mennyiségben látszik, hogy közelében nincs. épp ezért nem érte még el a támaszmérleget sem. hannibál meg már gravitáció nélkül nyomkodja.

Simms 2014.08.10. 15:59:33

Hello Jay, ismét volna pár kérdésem!

1. Az normális, hogy nehezebbnek érzem az előredőlt fekvőt egy 45cm magas széken, ( a kezem van a széken, a lábam a talajon) mint térdelős fekvőt?

2. A tolodzkodást, a fekvőtámasz vagy a húzódzkodás napján érdemes csinálni?

3. Ha már a térdemelés függeszkedésnél(lábemelés 6. lépés) 5-7 kg-os medicinlabdát használok az nem gáz?
Mármint, hogy ez az "első" olyan lépés ahol lóg az ember, és már egyből plusz súlyt használok.

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, Simms

jayworkout 2014.08.15. 07:28:31

@Simms: szia,

1. teljesen normális, nem mindenkinek ugyanaz a nehézségi sorrend a gyakorlatoknál, ez függ az "előképzettségtől". azaz, hogy milyen mozgásokat csináltál előtte. nem feltétlenül fekvőtámaszokban kell gondolkodni, csak valami miatt az olyan irányú tolásod erősebb, mint a másik. majd megerősödik tökéletesen mindkettő :)

2. a fekvőtámasz napján, mert az is tolás.

3. nem gáz :) sőt, menő.

Simms 2014.08.24. 17:51:10

1. De ebben csak az a durva a fekvőtámasz előredölve (2.lépés) az tökéletesen ment/megy. Ugye azt csípő magasságban kell csinálni. Ezért tértem át a 3. lépésre. aztán egyszer csak úgy hülyeségből széken csináltam pár fekvőt. Nem akartam elhinni h milyen nehezen megy. Ezért elhatároztam h minden edzés nap végén még csinálok ilyen "székes-fekvőket", hadd szokjam :)))

2. A tolozdkodásoknál tudnál adni tanácsokat h azt is szépen fokozatosan fel tudjam építeni. Magyarul h ne a legnehezebbel kezdjem. Esetleglev valamelyik Kavadlo könyvben van tolodzkodás?
egyébként az gáz ha egy nap csinálok fekvőket és huzodzkodásokat is?

3. Akkor Cool :)))

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
Simms

jayworkout 2014.08.25. 12:09:49

@Simms:

2: www.bodysport.hu/files/image001_59.jpg
könnyített verzió, nem az egész testsúlyod tolod :)

Simms 2014.08.29. 22:50:13

Köszi Jay!

Figyi Jay, az szerinted gáz/kevés ha egy gyakorlatot pl a fekvőtámaszt egy héten egyszer max 2x csinálom?
A másik h a fekvő - húzodzkodás mehet egy nap?

Ismét köszi a válaszokat előre is!
Simms

jayworkout 2014.08.30. 05:03:44

@Simms: szia, nem gáz, hogyha az kellően intenzív! simán mehet, ha bevált és látod, hogy jól fejlődsz úgy! :)

Simms 2014.09.07. 20:20:38

persze valamilyen szinten fejlődök, de ha van jobb lehetőség akkor miért ne :))

Viszont most is volna pár kérdésem!

1. A szaunázás milyen hatással van az izmokra?

2. Valóban van fegyencedzés 3?

3. Al Kavadlo- rúdra fel című könyvét le lehet valahonnan tölteni?

Előre is köszi a válaszokat,
üdv, Simms

Simms 2014.09.28. 20:34:17

Hello Jay!

Most az intenzív edzésről kérdeznék.
Vegyük alapul mondjuk a fekvőtámaszt. Fekvőtámasznál hogy néz ki egy intenzív edzés?
A fegyencedzésben azt olvastam 2 vagy max 3 sorozatot érdemes csinálni a fő gyakorlatokból. A gyakorlatok 2-1-2 -es ütemben csináljuk és a sorozatok között annyit pihenjünk h szinte max erőbedobással tudjuk elkezdeni az újabb sorozatot.
Most akkor hol van itt az intenzívitás?

jayworkout 2014.10.06. 07:08:18

1, a regenerációhoz biztosan nagyon jó.
2, még nem jött ki konkrét fegyenc 3. kijött egy edzésnapló és egy c-mass nevű "hogyan építs nagy izmot saját testsúllyal" könyv
3, angolul biztosan, magyarul nem tudom, h fent van e

intenzív alatt azt értettem, hogy olyan gyakorlatot válassz, ami keményen megdolgoztat.
süti beállítások módosítása