HTML

facebook

jay's workout

Edzés és kajanapló . Fegyencedzés, kettlebell, utcai edzés, irányított böjt és egyebek.

Metálocska

nőies edzés igényesen. 

metálos Workout Girl

Utolsó kommentek

spártai nemzedék

jayworkout 2013.09.21. 17:48

mi lenne, ha a testnevelés órára nem úgy gondolnának a gyerekek, mint kötelező kényszer?
mi lenne, ha azt várnák a legjobban, mert olyan példákat láthatnának a szemük előtt, amilyenekké később válni akarnak?
mi lenne, ha nem csak elvétve lenne egy-két kis Rocky jelölt, hanem minden fiatal értékrendjében fontos szerepet foglalna el a mozgás?

 

baj van az iskolarendszerrel. a gyereket beültetik minimum 8, de inkább 16-18 évre egy padba, és arra nevelik, hogy legyen csendben, üljön egy helyben egész nap. a szaladgálásnak, a játszótéren való játéknak, a fára mászásnak vége. értem én, hogy modern társadalom, és a szellemi érték az úr, fontosabb az ész, mint az erő. de hol marad az egészség? és mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy a mozgás kulcsfontosságú nemcsak a testi, hanem a szellemi fejlődésben is? hogyha valaki rendszeresen mozog, jóval eredményesebben tud teljesíteni fejben is.

diák1.jpg

van torna óra. ja, van. a diákok 90%-a utálja, kényszernek érzi. holott még az első osztályba úgy jött, hogy nem bírt természeténél fogva egy helyben ülni, mozogni akart egyfolytában. később pedig az a divat, hogyha a tanár nem oda néz, akkor senki nem csinál semmit. miért? mert már nem lelik benne örömüket. le lettek nevelve róla. nem látják értelmét, nincs előttük cél, se példa, hogy ez miért jó. 

és sajnos nagyon kevés az igazi tesitanár. aki nem csak annyit mond, hogy 10 kör futás, aztán játszatok, amit akartok. mert ő akkor is megkapja a fizetését, ha nem csinál semmit, vagy ha rosszkedve van, és szarrá szívatja a gyerekeket, de akkor is, ha lelkiismeretesen végzi a munkáját, és újra megszeretteti a fiatalokkal a mozgást.

egy másik dolog: mindenféle haszontalan hülyeséget be kell magolni, mert hogy az hozzátartozik az "általános intelligenciához". miért nincs egészséges életmód és táplálkozás óra? hogy megtudják milyen súlya van? a legtöbb általános iskolában szokott lenni egy unalmas óra ilyen előadással, 20 éve elavult táplálkozási piramis. nyers, hülye duma: egyél sok zöldséget az egészséged érdekében, és kevés csokit. hm, ez aztán a meggyőző érvelés. miért nincs erre, egy külön tanóra? a középiskolás biológia óra foglalkozik vele, kb. egy anyagrészen keresztül. hurrá.

márpedig ha lenne egy ilyen óra, mondjuk Életmód néven, és nem unalmas előadásban, hanem humorosan, közérthetően és érdekfeszítően, akkor tanulhatnának a diákok HASZNOS dolgot is, amit egész életükben használhatnak és élvezhetik előnyeit. természetesen nagyon naiv vágy az, hogy megfelelő oktatás zajlana ezen a téren, mert akkor gyakorlatilag bedőlne a gyógyszeripar. gondoljunk csak bele, egészséges táplálkozás, mozgás, teljes egészséges életmódi tanácsadás általános iskolától a középiskola végéig. olyan szinten mindent megtanulhatnának a gyerekek az egészségről, hogyha el is kezdenek foglalkozni vele tényleg (mert ha látják maguk előtt a jó példát, miért ne), akkor a most általánosnak mondható betegségek minimálisra csökkennének, sőt, szinte eltűnnének. nem kéne senkinek fejfájás csillapító, ilyen olyan mű gyógyszer, ami a betegségek tüneti kezelésére alkalmas (mert a legtöbb orvost egyáltalán nem érdekli, hogy mi az oka a betegségnek. de ez nem is az ő hibájuk, az orvosképzés is szar, nincs egészségügy Magyarországon, csak betegségügy... minden betegségre van külön kis gyógyszer, de az okot senki nem nézi, jobb nekik, ha havonta veszel gyógyszert, pedig a legtöbb esetben egyszerűen véget lehetne vetni neki). az elhízás oly mértékben visszaszorulna, hogy az elképzelhetetlen. ugyanis az az általános, hogy aki gyermekkorában elhízik, az az egész életét úgy fogja leélni. mindezt kizárólag az információhiány miatt.

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze."

Szent-Györgyi Albert

a legtöbben a gimnáziumban kezdenek el edzeni, akkor is csak azért, hogy tetszenek a lányoknak. amivel nincs is annyira probléma, csak mikor a megfelelő információ hiányában összevissza állnak neki, a netes edzéstervek és egyebek alapján, akkor néha több kárt okoznak maguknak, mint hasznot. 

yolo.jpgés igen, jómagam sem fogytam volna le 93 kilóról, ha nem tetszik meg nagyon egy lány. egyáltalán nem az egészség miatt kezdtem el utánaolvasni, hanem a kinézet miatt. nem tudtam akkor, hogy ebben sokkal több van, mint a jó megjelenés és magabiztosság. 

ÖRÖM van benne. újra megszereted a mozgást, ahogy kisgyermekként. megint szívesen másznál fára (sőt, ha van lehetőséged meg is teszed!), de természetesen rájössz, hogy rengeteg mozgásforma közül választhatsz. célokat tűzöl ki, eredményeket érsz el, újra és újra legyőzöd magad. aki nem élt még át ilyet sporttal kapcsolatban, az szavak alapján nem is érzi át egyáltalán. pedig gyerekként mindenki szeretett mozogni, ez bennünk van. az ember is egy állatfaj. lételeme a mozgás. 

sokan a filmhősökre akarnak hasonlítani egyből, minél gyorsabban. aztán mikor csalódnak, rájönnek, hogy egy egészséges, izmos és látványos test kidolgozása nem két hónap (de még csak nem is 1-2 év!), akkor vagy feladják és visszaülnek egész napra a számítógép elé, vagy inkább keresnek illegális szereket, hogy meggyorsítsák a folyamatot.

arnold-schwarzenegger-9a.jpg

a legtöbben viszont még ilyenkor sem kezdenek semmibe, simán leélik az életüket szinte mozgás nélkül. gimnázium, egyetem után beülnek egy irodába, ott dolgoznak napi 8-12 órát, hazamennek, otthon is leülnek a tévé vagy számítógép elé, és életük legnagyobb mozgása a séta (vagy még az se nagyon). csodálkoznak, hogy gyakran betegek, 40-50 éves korra már itt fáj- ott fáj, minden bajuk van. 

sőt, a mozgáshiány és az egészségtelen életmód okozója a jelenlegi átlag életkor szánalmas értékéhez a lehetőségekhez képest (igen, a mai tudásunkkal elélhetnénk 140 évig is...). és azt kell, hogy mondjam, hogy a veleszületett betegségeken kívül egyszerűen nem fogadható el más indok a halálra, mint az öregkori végelgyengülés (nem betegség!).

most bejött a több tesi óra az iskolákba. ez jó, de még mindig ott tartunk, hogy utálják a diákok, szívesen ellógják, igazolást szereznek maguknak egész évre, hogy ne kelljen csinálni. vagy ha muszáj, akkor is kedvetlenül és érdektelenül csinálják.

65-year-vs-18-year.jpg

márpedig ha látnák, milyen vagány dolgokat lehet csinálni a saját testüket mozgatva, rájönnének, hogy ez izgalmas, van benne kihívás, élvezetes és jó dolog. ha újra megszeretik a mozgást, onnantól pedig nincs megállás. ha lenne előttük példa, ők is tűznének ki célokat. és ha ebben van, aki segíti őket, akkor nem buknának el 1-2 hónap után szomorúan. 

persze vannak, akik a menő akciófilmek hatására edzésbe kezdenek, hogy ők is hősökké válhassanak. ez nagyon szép dolog, és ha meg is szeretik a mozgást, nem hagyják abba, akkor nagyon jól járnak. de sajnos nem ez az általános.

mi lehetne a megoldás?

egy olyan testnevelés tantervi felépítés, ami az általános iskolai 6 éves lurkóból 18 éves korára egy testével tökéletesen bánni tudó, "spártai" magyar egészséges ifjú válna.

természetesen itt nem csak a fiúkra kell gondolni, hanem a lányokra is. így a következő nemzedékben egy másik hatalmas probléma is megoldódna: a lányok állandó fogyókúrája, a tükörrel való harc, az önbizalomhiány, és folytathatnám. 
mit lehet elérni ennyi idő alatt? hatalmas erőt, állóképességet, ügyességet, gyorsaságot. összefoglalva: testünk tökéletes kontrollját, azt, hogy az életben bármilyen fizikai kihívást könnyedén vegyünk. nem lesz fuldoklás, ha fel kell menni a 3.ra, nem szakad le a derekunk 40 éves korunkra, elbírjuk majd a gyermekünket, és nem csak felemeljük, hanem teljes bedobással játszhatunk is vele.
gondoljunk csak bele: egy élet, ahol nem akadályoznak a betegségek, fájdalmak.
természetesen az egész úgy felépítve, hogy a gyerekek imádják, és várják ezeket az órákat. véleményem szerint a humor egyszerűen kihagyhatatlan dolog az oktatásból. azért, hogy fenntartsuk az érdeklődést, a figyelmet, meg azért is, mert úgy jóval hatékonyabban rögzülnek a dolgok.

na és hogyan?
alapfokú erőedzés a nullától, mindenkinek. fal mellett álló fekvőtámasztól az egykezes fekvőtámaszig és a kézenállásban nyomásig. támaszos guggolástól az egylábas guggolásig. függeszkedéstől az egykezes húzódzkodásig. csípőemeléstől az állásból állásba hídig. fekvésben térdemeléstől a függeszkedésben nyújtott lábemelésig. 
és ha megvan az alaperő, akkor lehet irányt választani.



max erőt és izmot szeretnél?
rá lehet menni a durvább erőgyakorlatokra, és előkerülhetnek a súlyzós gyakorlatok

gbi1.jpg

gbi2.jpg

ati1_1.jpg

terry-crews-trainingsplan-workout-5.jpg

végtelen állóképességet szeretnél? jöhet a futás, úszás

Man-woman-running-in-silhouette.jpg

swimming_2.jpg


teljes uralmat akarsz a tested felett? ugrások, szaltók, kézen átfordulás, parkúr

Parkour-Luxembourg4.jpg

yamakasi.jpg

lányos erősport kell? rúdtánc, jóga

970713_591356774262401_576173472_n.jpg

1098354_190044667834099_883064225_n.jpg

yoga.jpg

equinox-gym-yoga-600-91997.jpg

csapatban szeretnél játszani?
iskolán belül kosárlabda, labdarúgás, kézilabda edzések (nem csak játék, hanem valódi sportspecifikus edzés!)

Terrence-Ross-goes-behind-his-back.-Nathaniel-S.-Butler-NBA-Getty-Images.jpg

szóval, ha tetszik az elképzelés, szóljatok a kormánynak és összedobom a programot

de mivel ez mostanában valószínűleg nem fog megvalósulni...

...éppen ezért határoztuk el, hogy barátaimmal karöltve edzés bemutatókat tartsunk iskolákban. megmutatni, hogy milyen jó dolog ez, nemcsak egészséges, örömmel teli, de MENŐ is sportolni! szóval középiskolák, gimnáziumok, egyetemek, hívjatok minket bemutatózni!:)

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jayworkout.blog.hu/api/trackback/id/tr515527378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panelfegyenc 2013.09.22. 01:07:55

Szeva Jay!

Nagyon jó cikk, elismerésem!
A FB-on Valkovszki Attila által említett összefogásról érdemes lenne komolyabban beszélgetni, mert egy ekkora közösségben biztosan lenne pár ember, aki kisebb-nagyobb aktivitással beszállna.
Ötletekkel mindenképpen és erőm, időm függvényében részvételemmel is támogatnám egy ilyen program kialakítását.

Beszéljünk, ha a cikk után a megvalósításra is ihletet kapsz. :)

Üdv,
Tamás

Erhard Heidenhoffer 2013.09.22. 21:08:42

és még lehet, hogy pár hasonló elvek szerint gondolkodó "spártai" ifjú be is csatlakozna abba a bizonyos bemutatóba ;)

peter-g 2013.09.22. 23:34:22

hali. jól gondolom, hogy olvastál valamit Lenkeitől?

jayworkout 2013.09.23. 00:27:52

@peter-g: :) egy előadását láttam a youtubeon. sok mindenben egyetértek vele.

vontod75 2013.09.23. 00:55:51

Az élni jó előadása nem rossz a Lenkeinek! Persze amikor elkezdi reklámozni a saját termékeit, az már annyira nem szimpi. (más videókban) Látom nem csak én akarom megreformálni az oktatást (én konkrétan állatvédelmet is oktatnék) mert az egész egy nagy kalap katyvasz. Nem az életre tanít, sőt teljesen olyan érzésem van mintha tudatosan terhelnék meg az agyunkat olyan dolgokkal amire semmi szükségünk nem lesz...

jayworkout 2013.09.23. 07:14:04

@vontod75: igen, én is azt láttam.

na ja, ez így van.

Benjámin Sulyok 2013.09.25. 19:25:51

Teljes mértékben egyet értek veled,nagyon jó cikk lett :) én imádok mozogni meg erősíteni és ezt az osztálytársaim furcsálják... :-S ma is legalább 5 fára másztam fel és nagyon élveztem nem értem hogy mér jó ha a suliba kinevelik belőlünk a mozgást... -_-

peter-g 2013.09.25. 20:50:51

@jayworkout: jó gondolatokat írsz. így haladj tovább az úton és mutass utat az eltévelyedetteknek! :D

Nand 2013.09.26. 11:38:38

Ha nem haragszol, nagyon sok helyen belekötök az írásodba.
- mikor középiskolás voltam, mindenki imádta a tesiórát, pedig pont olyan tanárunk volt, amit leírtál: 10 kör futás aztán mehet a foci. És ez pont jó volt arra, hogy 1 szeressük a tesit, 2 mozogjunk.
- nincs példakép? minden egyes filmben (Forrest Gumpban nem) kigyúrt a főhős. Ennek is köszönhetően a rendszerváltás után gombamód szaporodtak el konditermek.
- az iskolarendszernek lehetőleg olyat kell tanítani aminek elsajátítása önállóan problémásabb, és lehetőleg elősegíti a társadalomban való későbbi integrálódást. Amit felsorolsz, sokkal inkább a szülők feladata mintsem az iskoláé.

- "miért nincs egészséges életmód és táplálkozás óra?" Mert egyrészt minden média csurig van vele, és gondolom te is tapasztalod, két egyformát nem találsz. Melyiket oktassák? Ma az orvostudomány szerint igenis szükség van jó sok szénhidrátra és többek között lisztre is. Egyáltalán nem olyan elvetemült közellenség a liszt mint, ahogy ezt most pár éve szajkózzák. Lényeg a mérték és az arány. Amit te csinálsz: harcosok étrendje, attól szerintem jópár hozzáértő agyérgörcsöt kapna.
-"(mert a legtöbb orvost egyáltalán nem érdekli, hogy mi az oka a betegségnek. de ez nem is az ő hibájuk, az orvosképzés is szar, nincs egészségügy Magyarországon, csak betegségügy..."

Hát ez így erős. Nagyon. Tudod a rendelésre ellátogató betegek kb 60%-a azt hiszi, hogy attól hogy az orvos megnézte meg fog gyógyulni. Nem tartja be, amit mond az orvos, nem váltja ki a gyógyszert stb. Miért írt antibiotikumot? Vagy miért nem írt? nem írt Az orvos alapvetően tudja, hogy mi az oka a betegségnek, cigi, alkohol, másfél mázsa testsúly, stressz, elégtelen táplálkozás. Mit csináljon vele?? Elmondja a mondókáját, ad neki vérnyomáscsökkentőt, akármit. A beteg életét nem tudja megváltani.
Az egészségügy meg nem szar. Amennyi pénz van rá, abból kimondottan jól működik. Lehet jönni mindenféle rémtörténettel, mert az mindig van, csak a jó történeteket mindig kevesebb ember mondja el.

Valaki írta " Nem az életre tanít, sőt teljesen olyan érzésem van mintha tudatosan terhelnék meg az agyunkat olyan dolgokkal amire semmi szükségünk nem lesz..."
Az oktatásnak nem az a feladata, hogy az életre tanítson, az a szüleid dolga, hanem az, hogy minél jobban megtanulj tanulni és gondolkozni. Tájékozott legyél a szakma alapszabályaival, amire később a munkahelyeden majd ráépíted a fortélyokat.
A felsőoktatásra különösen jellemző, hogy nagyon alapdolgokat tanít, vagy nagyon elvetemült dolgokat, minden csak rajtad áll, hogy mire használod fel.
Na mindegy, a kezdeményezésetek jó, de szerintem a jelenlegi oktatást nem kell ennek elhanyagolása miatt ekézni.

jayworkout 2013.09.26. 15:23:28

örülök neki, hogy nálatok mindenki szerette, sajnos egyáltalán nem ez az általános.

a filmes hősök szintén csak egy nagyon kis réteget motiváltak annyira, hogy tényleges edzést folytassanak.

média? na ne viccelj... az aztán a hiteles információforrás.

persze, hogy szükség van a jó szénhidrátra. ne a divat-diétákat nézd.

szerintem a harcosok étrendjét a magyar elhízástudományi társaság ajánlja, ami korántsem "nem hozzáértő" orvosok gyülekezete... olvass kicsit többet az időszakos böjtölésről, meg nézz utána, hogy egyes népcsoportok, akik így esznek, miért élnek sokkal tovább

van közeli ismerősöd, aki orvos? vagy ez a véleményed?
tudod én meg óvodás koromtól fogva nagyjából 17 éves koromig állandóan beteg voltam, a legkisebb vírusokat is elkaptam, mindig megfáztam ésatöbbi. soha, egyetlen alkalommal nem tett említést az orvos néni az ALAP étrendre, nem hogy mondjuk vitamin kiegészítésre. csak a gyógyszerek, szedd be, "meggyógyulsz" és mehetsz tovább. most nagyjából 3 éve, mióta tudatosan táplálkozom (magamnak főzök), vitaminokat szedek, egyszerűen nem voltam beteg. nem fáztam meg. a youtubeon megnézheted nyugodtan a téli videóm, amikor rövid gatyában edzek a hóban. akkor sem fáztam meg. szerintem EZ az egészség, és nem az az állapot, amikor éppen nem vagy beteg.

ha az a feladata, hogy minél jobban megtanulj tanulni és gondolkodni, elég rosszul van megcsinálva a kezdetektől. ez inkább elveszi a kedvet a tanulástól és a gondolkodástól. ajánlom figyelmedbe Szent Györgyi Albert értekezését az iskolarendszerről. 1930-ban hangzott el és még MA IS érvényes...

www.youtube.com/watch?v=pTtOEUwjjEs

Nand 2013.09.27. 10:04:31

Az, hogy a film kit motivál és kinél éri azt el, hogy tényleg elkezdjen valamit csinálni, két különböző dolog.
A film kb eljut mindenkihez. A pozitív hős az, aki jól néz ki, vele azonosulnak a nézők. Szórakoztat, nem fáraszt a végignézése. Egyszóval nehezen tudok jobb csatornát elképzelni a sportos/fitt életvitel propagálására. Talán az, ha a közeli rokonságban van egy Csollány Szilveszter.

"szerintem a harcosok étrendjét a magyar elhízástudományi társaság ajánlja, ami korántsem "nem hozzáértő" orvosok gyülekezete.."
Az, hogy az elejére odatetted, hogy "szerintem" elárultad, hogy magad se vagy biztos.
Rákerestem, tényleg ajánlja, látom még kommentelted is :-) De gondolom te is eleget láttál már a neten ahhoz, hogy tudjad, hogy majd minden kúra/módszer mellé odaáll legalább egy orvos, aki megesküszik, hogy az a legjobb. Melyiknek higyjen az ember? A való egészégügyi életben is egy egyszerű fülfájást is 3 orvos legalább 2 féleképpen kezelnének..

"média? na ne viccelj... az aztán a hiteles információforrás. " Te is egy média vagy, és a harcosok étrendje is egy a sok közül. Örülök, hogy neked bevált, de biztos te is hallottál már az órán elájuló gyerekekről, akik rosszul lettek a túl kevés, vagy hiányzó reggelitől. Nekik nem válna be.

"van közeli ismerősöd, aki orvos? vagy ez a véleményed?" Mindkettő.
Sajnálom, hogy ilyen orvosod volt, de szerintem vagy te annyira fiatal, hogy tudjad, hogy nem csak egy információ forrás van. Már gondolom gyerekkorodban ömlött mindenhonnan, hogy vitamint kel szedni. Azért nem szedted, mert az orvosod nem hívta fel rá a figyelmed?

Az alapétrendet szerintem az édesanyádnak kellett volna belédplántálnia példamutatással és nem az orvosnak. Nem tudom, hogy milyen szinten ettetek rosszul, vagy egyáltalán tényleg rossz volt-e. De állítom, hogy úgy általában az idősebb generáció egészségesebben étkezik.

Én is sokkal betegesebb voltam gyerekkoromban, mint most. Az étkezés/mozgás kb ugyanaz. Kinőttem.

" ez inkább elveszi a kedvet a tanulástól és a gondolkodástól" Nem azért kell tanulni, mert kedved van tanulni, ez egy óriási tévedés, ami főleg a rendszerváltás óta harapózott el Ny-i hatásra. Azért kell mert az segíti elő felnőttkorodban, hogy minél jobban boldogulj. Persze, sokkal könnyebb úgy tanulni, ami fogyaszthatóan, érdekesen van tálalva, de elsősorban magadnak tanulsz. Ezt gondolom hallottad már párszor. Létérdeked, hogy amivel foglalkozol (tanulsz) azt maximálisan csináljad. Nem csinálhatod azt, hogy basszus, de szar volt ez az óra
tökre nem is érdekel, minek tanuljam meg. A főiskolán is, annyi marhaságot fogsz tanulni, hogy ihaj, a hajadat fogod tépni, hogy mi ez a sok faszság. Állítom 90%-át sose fogod használni. Mégis, a munkaerőpiacra ez kell.

A Szentgyörgyi beszéd most túl nagy falat nekem, mert legszívesebben minden mondatra reagálnék. Annyiban igaza/tok van, hogy ha "élvezetesebbé" tennék az oktatást a gyerekek jobb kedvvel mennének iskolába. De vegyük pl a Waldorf iskolát, messze földön híres arról, hogy ott az egyéniség meg a kreativitás az első, mégis én nem igazán tudok olyan
befutott, sikeres emberről, aki ott végzett volna. Lassan 8 éve dolgozom és állítom, hogy a munkaerőpiacra 90%-ban nem kreatív ember kell, sőt.

Még egy gondolat az iskoláról meg a nevelési szerepéről. Valamikor a 20. században, azt hiszem Max Webbernek volt egy ilyen kutatása, ami megállapította, hogy csinálhatunk bármit, de a közoktatás szinte 100%-ban újratermeli a társadalmi egyenlőtlenségeket. Állhat a feje tetejére a tanár, de a szegény munkásember gyereke is szegény munkás ember lesz. Viszont a mérnök fia jó eséllyel mérnök lesz. (mielőtt felhorkannál én is sok kivételről tudok) Pedig ugyanabba az iskolába jártak. Akkor miért is marad meg ez a különbség? Azért mert otthon máshogy nevelték őket, mást hoztak otthonról. Az iskola ugyanazt a "nevelést" adta nekik, mégis újratermelte a különbséget. A mérnök ember fia tudta, hogy akkor viszi valamire, ha 100%-ot teljesít az iskolában és otthon nem azt kérdezik meg tőle hogy volt-e kedve tanulni, hanem hogy hány ötöst hozott haza aznap.
Na, ennyi mára elég belőlem, bocs a kioktató stílusért.

jayworkout 2013.09.27. 17:03:30

@Nand: köszönöm a véleményedet.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.10.07. 16:40:46

Kiváló írás! Tényleg! Gratulálok!

zabiela 2013.11.10. 17:01:05

Jó cikk! Teljesen rendben vannak ezek a gondolatok, világ életemben utáltam (de tényleg, gyűlöltem a tesiórát), viszont 13 évesen lejutottam ez első konditeremben, és kezdőként 42kg-ról indulva (nem vicc, eldőltem az üres guggoló rúddal) felpakoltam magamra még 40 kg-t. Ez a street workout dolog örülök hogy itthon is kezd elterjedni, láttam már ilyet külföldön (Lyonban konkrétan a folyóparton van egy olyan mintha az összes ilyen parkot ami van itthon egy helyre építették volna és az egy db park a sok közül. A diétákról meg annyit, hogy nem kell dietetikusnak lenni hogy az ember kiszúrja mennyi hülyeséget nyomnak a médiába (a kedvencem ez a 4 napos keményitő napos, szénhidrátnapos hülyeség, mer ugye ezek konkrétan szinonímák, még ha az egyik tágabb kör is a másiktól, persze ezek a cikkek arra jó mint egy bulvárújság, mindegy mennyire hülyeség meg kamu kell a karakterszám, hogy meg tudjon jelenni...), de alap utána járással, és leginkább tapasztalással rájön arra neki mi a jó, egy szép izmos test pedig egészséges is, úgyhogy párban jönnek, mindegy mit csinál a delikvens, akár sportoló, akárcsak a tesióra foglyaként, ha van benne erőedzés, kardio és nyújtás nagy baj nem érheti. Szóval kitartást az edzésekhez,meg a blogoláshoz...
süti beállítások módosítása